Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

«Ανοίγουν» 17 επαγγέλματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άμεση εφαρμογή των όσων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το άνοιγμα 17 επαγγελμάτων συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η «κίτρινη κάρτα» από το ΔΝΤ που έκανε λόγο «για αποτυχία στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και γενικότερα στο άνοιγμα αγορών στον ανταγωνισμό» προκάλεσε προβληματισμό στο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις προκειμένου να υλοποιηθούν πριν από την επίσκεψη του στην Κίνα οι κυβερνητικές αποφάσεις που είναι πλέον νόμος του κράτους.

«Μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια πια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης αναμένεται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, κατά την οποία θα τονίσουν τα σημαντικά οφέλη που θα έχει η ελληνική οικονομία από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Η άρση περιορισμών διευρύνεται για ορκωτούς εκτιμητές, φοροτεχνικούς, λαϊκές αγορές, αρτοποιεία, κτηνιάτρους, ξεναγούς και τα ΚΤΕΛ ενώ για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιστρέφουν ή καθιερώνονται περιορισμοί σε άλλους κλάδους όπως αρχαιοπώλες, συλλέκτες, συντηρητές έργων τέχνης, σε πετρελαιοειδή, προνοιακά ιδρύματα, για κρεοπώλες, εμπόρους όπλων και ναυαγοσώστες.

Ωστόσο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του ΚΕΠΕ για τα 20 επαγγέλματα που «άνοιξαν» το 2010.

Οι κλάδοι με τη μικρότερη άρση περιορισμών είναι συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποθεραπείας και ταξί.

"Δεν εφησυχάζουμε"

Αποστολή "μαμούθ" στην Κίνα

Στην σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκε και η σημαντική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα. Οι συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς θα συνεχιστούν και την τελευταία ημέρα πριν ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρήσει για την ασιατική χώρα.

Ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ταξίδι καθώς οι κινεζική κυβέρνηση επιθυμεί να επενδύσει στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Κίνα θα βρεθούν περίπου 60 επιχειρηματίες.

Στο στόχαστρο των Κινέζων είναι η επέκταση της συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά, η διεκδίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης αναμένεται να είναι υποψήφιοι στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Παράλληλα με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού που θα διαρκέσει 4 ημέρες (15-19) Μαΐου, θα διεξαχθούν συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών στο Πεκίνο και την Σαγκάη.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.