Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην τέταρτη θέση των χωρών με προβλήματα διαφθοράς βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, το 39 % των μάνατζερ που συμμετείχαν υποστηρίζουν ότι στις χώρες τους η δωροδοκία βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Τα χειρότερα αποτελέσματα καταγράφονται στη Σλοβενία, την Κροατία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Στις χώρες αυτές η πλειονότητα των μάνατζερ που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι συνήθης. Στην περίπτωση της Σλοβενίας το ποσοστό ανέρχεται στο 96%, στην Κροατία στο 90%, στην Ουκρανία στο 85% ενώ στην Ελλάδα στο 84%. Οι χώρες αυτές βρίσκονται στα επίπεδα αφρικανικών χωρών, όπως της Κένυας και της Νιγηρίας, όπως επισημαίνεται.

Με ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% η Γερμανία βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (39 %). Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Στέφαν Χάισνερ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι το πρόβλημα της διαφθοράς εξακολουθεί να υπάρχει και στις γερμανικές επιχειρήσεις».

Λιγότερο διαδεδομένη είναι η διαφθορά στην Ελβετία. Εκεί μόλις το 10% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι η δωροδοκία είναι συνηθισμένη στις οικονομικές τους δραστηριότητες. Εξίσου καλή είναι η κατάσταση στις σκανδιναβικές χώρες. Σε Φινλανδία και Σουηδία το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 12% ενώ στη Νορβηγία στο 17%.

Η Ernst & Young πραγματοποίησε την έρευνα σε 36 χώρες με τη συμμετοχή 3.500 κορυφαίων μάνατζερ, ανάμεσά τους οικονομικά στελέχη και ειδικοί των νομικών υπηρεσιών. Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας Στέφαν Χάισνερ, η οικονομική κρίση σε πολλές χώρες της Ευρώπης επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς οι επιχειρήσεις τελούν υπό συνεχείς πιέσεις προκειμένου να αυξήσουν το τζίρο και τα κέρδη τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.