Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ερευνητές εστιάζουν στην κατανάλωση αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ελαφριά κατανάλωση δεν επηρεάζει την ψυχική ανάπτυξη των νηπίων.

Η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν επηρεάζει την ψυχική ανάπτυξη και την κοινωνική συμπεριφορά των νηπίων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσίευσε το Διεθνές Περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας BJOG.

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύθηκε η συμπεριφορά 10.534 παιδιών ηλικίας 7 ετών, των οποίων οι μητέρες είτε απείχαν από το αλκοόλ είτε έπιναν ελαφρώς κατά τη διάρκεια της κύησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε μικρή διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ ίσως και να βελτίωσε τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα και σε άλλες δεξιότητες.

Η ειδικός Ιβόν Κέλι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τονίζει: «Γνωρίζουμε ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη έχει επιβλαβή επίδραση, αλλά θεωρούμε ότι είναι απίθανο η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων οινοπνεύματος να έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη των παιδιών. Πιο σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν». Βεβαίως, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε παιδιά ηλικίας μέχρι 7 ετών, διευκρινίζει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει επιπτώσεις σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι, επειδή δεν έχει εξακριβωθεί ποια είναι η ποσότητα αλκοόλ που επιτρέπεται να καταναλώνουν οι έγκυες γυναίκες, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να απέχουν από το οινόπνευμα κατά τη διάρκεια της κύησης. Στην περίπτωση όμως που δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό του ποτού, συνίσταται να μην καταναλώνουν περισσότερα από δύο ποτά την εβδομάδα.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.