Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με απεργίες απειλούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αναβρασμό ο κλάδος με το νέο μισθολόγιο.

Την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων θα προτείνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), στα πρωτοβάθμια σωματεία της, με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση όλα αυτά «προκαλούν απολύσεις και δραματική συρρίκνωση των αποδοχών μας και ταυτόχρονα προσφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες. Την ώρα που 1.000 περίπου ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία και στη φτώχεια και ο μισθός των υπόλοιπων μειώνεται κατά 35% περίπου, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων κερδίζουν πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.