Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει σήμερα, μετά από δεκατρία χρόνια προσπαθειών, η Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας που θα λειτουργεί στο νέο της κτίριο.

Πάνω από 100 χιλιάδες τίτλοι βιβλίων αποτελούν το πολύτιμο περιεχόμενο της που τίθενται στην διάθεση του κοινού υπό σύγχρονες συνθήκες, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή σύγχρονης πρόσβασης στην γνώσης για την πόλη.

Η μεταφορά του εξοπλισμού και του υλικού της Βιβλιοθήκης από το παλιό κτίριο όπου στεγαζόταν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2013. Από τότε και μέχρι και πρότινος, εργαζόταν πυρετωδώς για την τοποθέτησή τους και τη διαμόρφωση των χώρων στο νέο κτίριο, τα οκτώ άτομα του προσωπικού της και δέκα ακόμη εθελοντές.

Παράλληλα σχεδιάζονταν και οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει η Βιβλιοθήκη στη Λάρισα, η οποία μπαίνει δυναμικά στη ζωή της καθημερινότητας της πόλης.

Ανάμεσα στα άλλα, προγραμματίζεται να «ξεναγήσει» μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των βιβλίων, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου. Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις θα έχουν καλεσμένους παιδιά. Άλλωστε προτεραιότητα της Βιβλιοθήκης ήταν η διαμόρφωση του χώρου του παιδικού τμήματός της, με την αγορά εξοπλισμού, όπως καρέκλες και τραπέζια για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της. Παράλληλα στο πλαίσιο δράσης της επιδιώκονται συνεργασίες με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε η Βιβλιοθήκη να βρίσκεται ενεργά στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης και να αποτελεί ζωντανό κύτταρό της.

Στο νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα: μυθιστόρημα και άλλες κατηγορίες γενικού ενδιαφέροντος,
εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης, οπτικοακουστικό υλικό κασέτες ΟΟ, βιντεοκασέτες, πληροφοριακήβιβλιοθήκη και αναγνωστήρια, βιβλία γενικών κατηγοριών και πληροφοριακή συλλογή, πληροφορίες για δουλειές μαθήματα κ,λ,π., αναγνωστήριο, συλλογή τοπικής ιστορίας, εδικές συλλογές, απλά περιοδικά. Ενώ η παιδική βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τμήματα: μυθιστόρημα και βιβλίο γενικών κατηγοριών, πληροφοριακό υλικό, συλλογή για νήπια (εικονογραφημένα βιβλία, παιχνίδια κ.λ.π.), περιοχή δραστηριοτήτων, περιοχή διαβάσματος, χώρος πολλαπλών χρήσεων για εκθέσεις, συναντήσεις και ανάλογες δραστηριότητες.

Ακόμη υπάρχει δυνατότητα για μικρές εκθέσεις σ' όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης. Επίσης υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις, σεμινάρια, μικρές θεατρικές παραστάσεις χωρητικότητας 120 θέσεων.

Διαθέτει σκηνή, θάλαμο μεταφραστών, θάλαμο για μηχανές προβολών και ήχου, καμαρίνια, χώρους υγιεινής για ηθοποιούς και χώρο δοκιμών-αποθήκη σκηνικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.