Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ψήφισμα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για την επιστράτευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Η Δημοκρατία επιστρατεύεται..." αναφέρει σε ψήφισμά του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, καλώντας παράλληλα όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν το συλλαλητήριο στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 7 απόγευμα.

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα της ΟΙΕΛΕ

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει το εργατικό κίνημα μέσω της επιστράτευσης που - κατά το Σύνταγμα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε καιρό πολέμου είτε σε περίπτωση πρόκλησης κινδύνου της δημόσιας υγείας. Με την αντιδημοκρατική και αυταρχική πρακτική της η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι «αρνί» απέναντι στους δανειστές και λύκος με τους εργαζόμενους. Γίνεται φανερό ότι το πολίτευμα και οι θεσμοί ναρκοθετούνται από τη λαίλαπα των προεδρικών διαταγμάτων που έχουν αντικαταστήσει τις διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και από την απόπειρα στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας, ώστε να καταπνιγούν κοινωνικές αντιδράσεις. Και διόλου τυχαίο δεν είναι ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται με μεθόδους έξω από τα πλαίσια του πολιτεύματος στοχεύουν στην ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η λογική της τοποθέτησης της κοινωνίας σε γύψο και της πρόκλησης του κοινωνικού αυτοματισμού ενέχει έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Της σταδιακής συσσώρευσης του αισθήματος της αδικίας και της οργής που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. Οι πρωτοφανείς ολοκληρωτικές λογικές που επιβάλλονται σήμερα από την τρικομματική συγκυβέρνηση για να τρομοκρατηθούν οι πολίτες θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ για όσους ονειρεύονται μια Ελλάδα-στρατόπεδο. Παραφράζοντας τον Αβραάμ Λίνκολν, προειδοποιούμε τους εμπνευστές της ακραίας αυτής πολιτικής ότι «μπορείς να τρομοκρατείς πολλούς για λίγο, μπορείς να τρομοκρατείς λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους τρομοκρατείς όλους για πάντα».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν το συλλαλητήριο στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου και Ερμού) σήμερα στις 7μ.μ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.