Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οκτώ μήνες με τριετή αναστολή για τη σεξουαλική παρενόχληση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ανέφερε η 19χρονη στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά του καθηγητή της.

Δεν έπεισαν το Δικαστήριο τα λεγόμενα του 56χρονου καθηγητή μουσικής που κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Αυτόφωρου μετά από καταγγελία 19χρονης μαθήτριάς του ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν τόσο η μαθήτρια με τους γονείς της όσο και ο Διευθυντής του Ωδείου όπου , σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνέβησαν όσα κατήγγειλε η κοπέλα.

Η 19χρονη κατέθεσε , έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, ότι το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας ήταν το τρίτο στην σειρά της περίεργης συμπεριφοράς του καθηγητή της. Όπως είπε, η αρχή έγινε όταν ο 56χρονος της ζήτησε να μείνει λίγο περισσότερο από το κανονικό μάθημα, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για επικείμενη συναυλία και όταν αυτό συνέβη, της ζήτησε «μια αγκαλιά και ένα φιλί στο μάγουλο».

Η ίδια υποστήριξε ότι τότε μίλησε σε άλλη καθηγήτρια του Ωδείου, η οποία έσπευσε να την καθησυχάσει, λέγοντας πως έτσι διαχυτικός είναι ο χαρακτήρας του καθηγητή. Το δεύτερο επεισόδιο, κατά την 19χρονη, συνέβη λίγες ημέρες αργότερα, πάλι με την ίδια πρόφαση της προετοιμασίας της συναυλίας και τότε, όπως είπε, ο 56χρονος εμφανίστηκε πιο βίαιος και τη φίλησε στο στόμα. Η ίδια τόνισε διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στην μητέρα της η οποία την προέτρεψε να σταματήσει τα μαθήματα, ωστόσο είχε αποφασίσει να το κάνει αυτό μετά το πέρας της επίμαχηςσυναυλίας, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναφερόμενη στα όσα έγιναν την τελευταία φορά, είπε ότι ο καθηγητής έγινε βίαιος και έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο της, προκαλώντας της σοκ.

Τα λεγόμενα της 19χρονης επιβεβαίωσε και η μητέρα της, επισημαίνοντας ότι στο τελευταίο συμβάν , της Τρίτης του Πάσχα, βρισκόταν στο Ωδείο και πηγαίνοντας να δεί γιατί αργεί η κόρη της, την βρήκε κλαμμένη , ωστοσο δεν της αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη εκείνη την στιγμή, αλλά αργότερα, όταν ήταν στο σπίτι τους

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο Διευθυντής του Ωδείου, ο οποίος απέδωσε το όλο θέμα σε παρεξήγηση από την πλευρά της κοπέλας, την οποία χαρακτήρισε «αξιόλογη», «σεμνή» αλλά και «ντροπαλή».

Από την πλευρά του ο 56χρονος καθηγητής επέμεινε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του δεν έχουν καμία βάση και ότι αυτό που έκανε μόνο ήταν να δώσει ένα φιλί στο μάγουλο του κοριτσιού για να το ενθαρρύνει

Το Αυτόφωρο δεν πείσθηκε και καταδίκασε τον καθηγητή σε φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή . Ο 56χρονος άσκησε έφεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.