Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Θεσπίζουμε τέσσερις εκπτωτικές περιόδους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκορδάς: Υπάρχει μεγάλη μερίδα του εμπορίου που ανοίγει τις Κυριακές.

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών.

Ο Αθ. Σκορδάς αναφέρθηκε στο πότε και ποια μαγαζιά θα μπορούν να λειτουργούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα μαγαζιά που είναι μικρότερα από 250τμ θα έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν όποια Κυριακή θέλουν. Προσανατολιζόμαστε σε ένα ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 18.00 αλλά αυτό το συζητάμε».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μάλιστα τόνισε ότι «Είναι απόλυτη η πλειοψηφία στην κοινωνία που συντάσσεται με αυτή την επιλογή. Έχουμε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των καταστημάτων, οι οποίοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Θα γίνει ένας εκτενής διάλογος για το θέμα και από εκεί και πέρα η Βουλή θα αποφασίσει όπως κρίνει. Εγώ δεν θέλω να προδικάσω τίποτα».

Πάντως, στην περίπτωση που τελικά δεν περάσει, είπε, «εάν πρόκειται να δοθεί μία μάχη, δεν μας πειράζει να χάσουμε. Δε νοείται όμως να φτάνει κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά και να είναι τα μαγαζιά κλειστά. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι του εμπορίου που δουλεύει και τις Κυριακές».

Ο κ. Σκορδάς όμως είπε ότι «Θεσπίζουμε 4 εκπτωτικές περιόδους, δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και αντίστοιχα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου και άλλες δύο ημερομηνίες για να διευκολύνουμε και τον κόσμο και την αγορά».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.