Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκε η μάνα που εγκατέλειψε τα παιδιά της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με διετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 9 έως 13 ετών, τα οποία άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας μπροστά στην πύλη της αστυνομικής διεύθυνσης Καλαμάτας και έφυγε.

Την Τετάρτη το δικαστήριο απαγόρευσε να πάρει τα τρία μικρότερα παιδιά από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, κρίνοντας ότι μπορεί να τα εκθέσει ξανά σε κίνδυνο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα τρία αγόρια πρέπει να τα δει κοινωνικός λειτουργός και μετά να βγει απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους.

Ο μεγαλύτερος γιος της κατηγορουμένης γύρισε στη μητέρα του το ίδιο απόγευμα καθώς ο εισαγγελέας κατανόησε την ανησυχία της να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι αφού την επομένη έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσει.

Ωστόσο -όπως επεσήμανε η δικαστής- η κατηγορούμενη αρνήθηκε να πάρει πίσω στο σπίτι τα τρία μικρότερα αγόρια, για να προκαλέσει έτσι το ενδιαφέρον του πατέρα τους.

Κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι πάνω στον πανικό και την απόγνωσή της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα παιδιά της στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού η κατηγορουμένη σταμάτησε με το αυτοκίνητό της μπροστά στην πύλη και είπε στους αστυνομικούς «Τα αφήνω και φεύγω».

Στην παρατήρηση της εισαγγελέα ότι ένα από τα παιδιά θα μπορούσε να τρέξει πίσω της και να βγει έτσι στο δρόμο, η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση γιατί πάντα κάθονται εκεί που θα τους πει.

Ωστόσο, υποστήριξε πως ήταν μια στιγμή τρέλας και πως έπρεπε να βρει μια άλλη λύση για να εκφοβίσει τα δύο μικρότερα ώστε να μην κλέψουν ξανά, καθώς πριν από λίγες ημέρες τα δύο μικρότερα παιδιά της άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο μιας φίλης της.

Επίσης υποστήριξε ότι ήταν λάθος που άφησε τα παιδιά της και έφυγε, αλλά δεν μπορούσε να κατέβει από το αυτοκίνητο για να τα οδηγήσει η ίδια μέσα στο τμήμα, γιατί φορούσε τις πιζάμες της και ήταν ξυπόλυτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.