Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αναξιοποίητα 1,5 δισ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγωμένα παραμένουν κοινοτικά κονδύλια, ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να υλοποιηθούν 630 έργα...

Οι καθυστερήσεις των φορέων - δήμοι, νοσοκομεία κ.ά. - οι αντιδικίες υποψήφιων αναδόχων αλλά και διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια μπλοκάρουν την υλοποίησή τους. Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χτες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος, μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα μας, προειδοποιεί με απένταξη όσων έργων καθυστερούν επί μακρόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, βρίσκονται εν υπνώσει 630 έργα που εγκρίθηκαν από τα ΠΕΠ και η χρηματοδότησή τους έφτανε το 6% των συνολικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, παρ' οτι η έγκριση είχε γίνει πριν από τον Ιανουάριο του 2012, οι σχετικές συμβάσεις είχαν προχωρήσει ελάχιστα ή και καθόλου.

Το ύψος των αναξιοποίητων κονδυλίων είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς στα 630 αυτά έργα δεν υπολογίζονται εκείνα για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαγωνισμοί και έχουν γίνει οι συμβάσεις, αλλά για διάφορες αιτίες δεν προχωρά η υλοποίησή τους.

Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν εδώ και πολλούς μήνες μόνο στην περιφέρεια Αττικής, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.Ενδεικτικό είναι πως έργα αναβάθμισης της υποδομής σε 15 νοσοκομεία της Αττικής και κατασκευή 18 παιδικών σταθμών από δήμους παραμένουν παγωμένα από έξι μήνες έως και δυόμισι χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.