Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οι συνταξιούχοι που δεν πληρώθηκαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες συνταξιούχοι πήγαν σήμερα στο ΙΚΑ Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν για την μη καταβολή των συντάξεων τους με συνέπεια να δημιουργηθεί χάος. Νωρίτερα οι ασφαλισμένοι είχαν διαπιστώσει ότι δεν είχαν μπει τα χρήματα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Έτσι επισκέφθηκαν το ΙΚΑ προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις από τους υπαλλήλους.

Η μη καταβολή των συντάξεων οφείλεται στην μη καταχώρηση του ΑΜΚΑ ή του ΑΦΜ, που είχε σαν συνέπεια την προσωρινή αναστολή των συντάξεων συνολικά σε 96.333 δικαιούχους, όπως είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την επισήμανση ότι θα πρέπει να πάνε στα ταμεία τους για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν.

Αρκετοί, όμως, ηλικιωμένοι δεν ήταν ενημερωμένοι για την διαδικασία που έγινε κυρίως μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν έντονα στους υπαλλήλους και να υπάρξουν εντάσεις και λογομαχίες. "Δεν έχουν καταχωρημένο το ΑΦΜ μου αν και υποβάλλω μόνη μου φορολογική δήλωση εδώ και 13 χρόνια που έχει πεθάνει ο άντρας μου", είπε αγανακτισμένη μια ηλικιωμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 11.30 η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους που είχαν το χαρτάκι με το νούμερο 279 και όποιος έμπαινε εκείνη την ώρα έπαιρνε χαρτάκι με νούμερο πάνω από το 500. Όλοι αυτοί έπρεπε να εξυπηρετηθούν μόνο από δύο υπαλλήλους.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.