Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι λαχανόκηποι του ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν και φέτος στο «κάλεσμα» των πρυτανικών αρχών και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ να «αποκτήσουν» τον δικό τους λαχανόκηπο.
Εκατόν πενήντα νέοι κήποι για την καλλιέργεια λαχανικών θα τεθούν και φέτος στην κληρωτίδα που θα στηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.



Η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως.
Η προσπάθεια αυτή που, στόχο είχε το «άνοιγμα» του πανεπιστημίου στο κοινό, ξεκίνησε, πέρυσι και η ανταπόκριση ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, συνυπάρχουν αρμονικά, αποδεικνύοντας ότι, όλοι, έχουμε ανάγκη όχι μόνο την επαφή με τη φύση και τη δημιουργική απασχόληση που προσφέρει η ενασχόληση με τη γη αλλά, πάνω απ’ όλα, την κοινωνικοποίηση που χαρίζει η συναναστροφή με τους άλλους καλλιεργητές.

(Μιλούν στο Thesstoday, με σειρά εμφάνισης, ο Δημήτρης Κωβαίος, πρόεδρος του Αγροκτήματος και πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος, ο διευθυντής του αγροκτήματος Αναστάσιος Λιθουργίδης, ο καλλιεργητής Βαγής Σαμαθρακής και ο καλλιεργητής Ηλίας Σαμαθρακής).


H Γεωπονική σχολή παρέχει στους καλλιεργητές συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.
Η παραχώρηση των κήπων γίνεται για ένα χρόνο ωστόσο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν αίτηση ανανέωσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στο lithour@auth.gr ή στο φαξ 2310473556. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310473842 ή στον ιστότοπο www.agroktima.auth.gr. Η κλήρωση θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Στην κλήρωση θα πάρουν μέρος και όλοι όσοι είχαν υποβάλει αίτηση, πέρυσι και δεν είχαν κληρωθεί.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.