Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τρέξτε με την ΕΛΕΠΑΠ «υιοθετώντας» παιδιά με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρέχοντας στα... βήματα ζωής της ΕΛΕΠΑΠ ο καθένας μπορεί να βοηθήσει παιδιά με αναπηρίες που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται και φέτος με την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και καλεί όσους πολίτες θέλουν να τρέξουν για να στηρίξουν το έργο της.

Οι συμμετέχοντες στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο, στις 21 Απριλίου, θα ενισχύσουν τον θεσμό «Δωρεά υιοθεσίας» που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρίες, καλύπτοντας το ετήσιο κόστος του θεραπευτικού τους προγράμματος. Oσοι πάρουν μέρος στον μαραθώνιο με την ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων δωρεών υιοθεσίας, αφού μέρος των συμμετοχών θα αποδοθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση. Παράλληλα, το κόστος συμμετοχής (5 ευρώ), ειδικά για τον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς των 1.000 μέτρων, θα διατεθεί εξολοκλήρου για την υποστήριξη ανάπηρων παιδιών από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.



Η δωρεά υιοθεσίας

Στο πρόγραμμα της δωρεάς υιοθεσίας εντάσσονται παιδιά με αναπηρίες από οικογένειες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, που επισκέπτονται την ΕΛΕΠΑΠ για το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απαραίτητο για την αποκατάστασή τους. Λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και ασφαλιστικού φορέα, οι οικογένειες, εκτός από το πρόβλημα υγείας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές δυσκολίες, αφού δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος. Η ΕΛΕΠΑΠ στέκεται δίπλα στα παιδιά, δείχνοντας μέριμνα σ΄ αυτά και στις οικογένειές τους.
Το κόστος υιοθεσίας ενός παιδιού ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ το χρόνο και ο υιοθέτης- δωρητής καλείται να το καλύψει ολόκληρο ή μέρος του ή να το μοιραστεί με ένα ή περισσότερα άτομα. Κάθε υιοθέτης, ανάλογα με την επιθυμία του, μπορεί να γίνει αρωγός σε περισσότερα από ένα παιδία. Στη διάρκεια της χρονιάς υπάρχει συχνή επαφή της κοινωνικής υπηρεσίας με τον δωρητή-υιοθέτη για την τακτική ενημέρωση της εξέλιξης της πορείας του συγκεκριμένου παιδιού ή παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν στον μαραθώνιο με την ΕΛΕΠΑΠ μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 4 Απριλίου και ειδικά για τον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς έως τις 14 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ΕΛΕΠΑΠ, τηλέφωνα 2310.318218 και 2310.318228, e-mail: info_thes@elepap.gr και φαξ 2310.318211.



Πηγή: http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.