Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Όχι στην κακοποίηση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας & Αποκατάστασης!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.04.2013

Οι φόβοι της Ε.Σ.ΑμεΑ. για το αβέβαιο μέλλον των ΚΕΚΥΚΑμεΑ της χώρας μετά την ψήφιση του ν. 4025/2011 επιβεβαιώνονται μετά την καταγγελία του Νομαρχιακού Συλλόγους ΑμεΑ Χαλκιδικής για τις προθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκιδικής να παραχωρήσει χώρους του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Είναι γνωστό ότι με τις διατάξεις του ν. 4025/2011 ο Δημόσιος Τομέας Κοινωνικής Φροντίδας και Υποστήριξης υπέστη κυριολεκτικά «κακοποίηση», αφού με τις διατάξεις του μετονομάστηκαν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και ορίστηκε η υπαγωγή τους στα Νοσοκομεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής σκοπεύει να διαχειριστεί την υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου με τρόπο ο οποίος ουδεμία σχέση με την αποϊδρυματοποίηση και κοινωνική επανένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο έγγραφο διαμαρτυρίας - καταγγελίας του Συλλόγου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου το προηγούμενο διάστημα μετακίνησε αυθαίρετα και παράνομα υπάλληλο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο νοσοκομείο Χαλκιδικής. Μετά από αυτή την ενέργεια στην οποία δεν δόθηκε όπως φαίνεται η πρέπουσα σημασία από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών, ανενόχλητη η Διοίκηση του Νοσοκομείου επισκέπτεται τους χώρους του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και μελετά σε ποιους χώρους θα εγκατασταθούν υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Να μην καταπατηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π - πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής- από υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την κοινωνική επανένταξη των ατόμων με αναπηρία αλλά ούτε και με υπηρεσίες φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης. Η Ε.Σ.ΑμεΑ., ο Νομαρχιακός Σύλλογος «Αγάπη» ΑμεΑ Χαλκιδικής θα είναι σε εγρήγορση για να ακυρωθεί οποιαδήποτε πράξη λεηλασίας του τοπικού ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ του οποίου οι υπηρεσίες είναι πολύτιμες για τα άτομα με αναπηρία της Χαλκιδικής.

Η αναπηρική οικογένεια θα δώσει μάχη για να επιστρέψουν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας στον οποίον ανήκουν από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους.

Επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 119 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.