Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Έτοιμος ο νόμος για τους επίορκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νομοθετική ρύθμιση - θηλιά για τους επίορκους υπαλλήλους βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα, πιθανότατα και την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να απομακρυνθούν μέχρι τον Ιούνιο από το Δημόσιο οι 2.000 περίπου επίορκοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα.

Η απόφαση λήφθηκε χτες κατά την απογευματινή σύσκεψη της τρόικας με τον Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργείο Οικονομικών όπου επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία στο θέμα της απομάκρυνσης των επίορκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην προσδιοριστεί αριθμός επίορκων που θα απομακρυνθούν αλλά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων που θα οδηγήσουν στην έξοδο τους πειθαρχικά ελεχγόμενους υπαλλήλους για σοβαρά αδικήματα.

Η τρόικα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επέμεινε να συμφωνηθεί συγκεκριμένος αριθμός συνεδριάσεων ανά μήνα που θα περιληφθεί στην τελική συμφωνία, αλλά δεν υπήρξε κατάληξη επί του ζητήματος.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα αυστηροποιήσει περαιτέρω το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί μέρος της συμφωνίας με την τρόικα για το Δημόσιο και θα προβλέπει την πλήρη περικοπή αποδοχών των συγκεκριμένων υπαλλήλων που θα τίθενται σε καθεστώς «παύσης» από τη θέση τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.