Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Ψεύτικη» ανάγκη το σουτιέν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γαλλική έρευνα τα «βλέπει» διαφορετικά τα πράγματα.

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική μελέτη, οι στηθόδεσμοι στην πραγματικότητα δεν βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου της πλάτης, ενώ η υποστήριξη στο στήθος, δεν μειώνει τις πιθανότητες χαλάρωσης, όπως πιστεύουμε.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, το σουτιέν μπορεί να προκαλέσει αυξημένη χαλάρωση με τα χρόνια. Τα παραπάνω έδειξε μια μακρόχρονη μελέτη, διάρκειας 15 ετών με επικεφαλής τον καθηγητή Ζαν Ντενις Ρουιγιόν, από το πανεπιστήμιο του Μπεζανσόν, στην ανατολική Γαλλία.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ο καθηγητής, χρησιμοποιώντας χάρακα και διαβήτη, επί χρόνια παρατήρησε τις μεταβολές στους μαστούς 130 γυναικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που ειδικεύεται σε θέματα αθλητισμού, το δίδαγμα είναι πως το σουτιέν είναι μια καθόλα ψεύτικη ανάγκη.

«Ιατρικώς, το στήθος δεν έχει κανένα όφελος από την "άρνηση" της βαρύτητας. Αντίθετα, με την εφαρμογή σουτιέν μπορεί να χαλαρώσει», δήλωσε ο καθηγητής Ρουιγιόν, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αυτό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να το φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα, φρόντισε να το βγάζεις κατά τη διάρκεια του ύπνου ή όσο βρίσκεσαι σπίτι αλλά και να διαλέξεις το σωστό νούμερο. Πίσω από ένα κακό σουτιέν κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι γι΄αυτό προσοχή.

Φρόντισε να επιλέξεις το σωστό cup και οι τιράντες να εφαρμόζουν σωστά, έτσι ώστε να μην είναι χαλαρές ή σφιχτές, για να μην επωμίζονται οι ώμοι και η πλάτη το βάρος.


Πηγή: http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.