Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προστασία του δέρματος από σπυράκια και ουλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαιρετικά σημαντικός ο περιορισμός της εσωτερικής φλεγμονής.
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε το δέρμα μας από ουλές και σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια, είναι να σταματήσουμε το «ξέσπασμα» τους πριν αυτά «φουντώσουν», με τοπικές κρέμες ή και με φαρμακευτική αγωγή εάν χρειαστεί.

Οι ουλές κατά ένα μεγάλο βαθμό δημιουργούνται όταν πειράζουμε τα σπυράκια, ειδικά όταν πρόκειται για σπυράκια με βαθιά φλεγμονή.

Ο περιορισμός της εσωτερικής φλεγμονής παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος. Διαβάστε πώς θα το επιτύχετε αυτό...

Στάδιο 1: Όταν αισθάνεστε ότι ένα σπυράκι ετοιμάζεται να εμφανιστεί

Εφαρμόστε αμέσως κάποια φαρμακευτική κρέμα. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με ακμή χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή σε κάποιο βαθμό, είτε πρόκειται για αντιβιοτικά, τρετινοΐνη ή κάτι που να βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών.

Μην υπερφορτώνετε το δέρμα σας με τα προϊόντα που είναι βαριά ή ξηραίνουν το δέρμα. Μείνετε σταθεροί με ένα συστατικό που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας και μην κάνετε δοκιμές με διάφορα προϊόντα.

Μην το παρακάνετε με το καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καταστροφικό για το δέρμα αφού αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος αφήνοντάς το αφυδατωμένο δίνοντας έδαφος στα σπυράκια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Στάδιο 2: Όταν βρίσκεστε αντιμέτωπη με ένα «φουντωμένο» πρόσωπο

Μην πειράζετε τα σπυράκια, μην τα σκαλίζετε. Πιέζοντας τα σπυράκια, μολύνεται βαθύτερα το δέρμα ενώ μολύνεται παράλληλα και η γύρω περιοχή, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη φλεγμονή και ζημιά στο δέρμα.

Απλώστε στο πρόσωπό σας ένα μη λιπαρό αντηλιακό. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πιο σκούρα δέρματα, διότι ένα σπυράκι με φλεγμονή που εκτίθεται στον ήλιο θα δημιουργήσει δυσχρωμία και ουλή» λέει η δερματολόγος Kathleen Judge.

Κάντε ενέσιμη θεραπεία. «Οι ασθενείς συχνά επωφελούνται με ένεση κορτιζόνης που γίνεται επάνω σε μεγάλες κύστεις, βελτιώνοντας έτσι την ένταση της ακμής», λέει η αμερικανίδα δερματολόγος Karyn Grossman.

Στάδιο 3: Όταν τα σπυράκια μειώνονται σε μέγεθος και ένταση

Αν σχηματιστεί κρούστα, αφήστε να πέσει από μόνη της. Μην αφαιρέσετε την κρούστα μόνες σας γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει στο σημείο δυσχρωμία.

Εφαρμόστε μια λευκαντική λοσιόν ή κρέμα. Τα λευκαντικά προϊόντα φωτίζουν και δίνουν λάμψη στο δέρμα κάνοντας τα σκούρα σημαδάκια πιο άτονα, ειδικά στα δέρματα που εύκολα δημιουργούν δυσχρωμίες.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.