Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ξυλόκαστρο: Δράσεις κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλές παροχές σε ευπαθείς ομάδες.
Δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης αποφάσισε και υλοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης προκειμένου να βοηθήσει και να στηρίξει τους δημότες που έχουν ανάγκη και πλήττονται από την κρίση .Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου , οι δράσεις- αποφάσεις αυτές είναι:

1. Λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Συκιάς για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.

2. Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. Συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, βιβλίων κ.λ.π. σε απόρους πολίτες.

3. Ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

4. α) Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, β) μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ (άτομα με αναπηρία).

5. Κατάργηση των τελών αγροτικής οδοποιίας από την 1-1-2012 για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.

6. α) Μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης πόσιμου νερού κατά 10% (στις κλίμακες από 30-100 m³), β) μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης πόσιμου νερού έως 80% για το Δερβένι και τις παραλιακές Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα, Λυκοποριά), γ) οι επαγγελματίες εστιάτορες, ξενοδόχοι και χώροι μαζικής εστίασης εφόσον πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους θα έχουν έκπτωση 15%.

7. α) Μείωση των τελών κατάληψης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων (μείωση από 3,5%-17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου – εκτός της πόλης του Ξυλοκάστρου – και μείωση από 14,5%-20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης), β) μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων για τα ψυγεία των περιπτέρων και των καταστημάτων (μείωση από 18%-22%).

8. Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής (μετρήσεις οστικής πυκνότητας, ημερίδα για τη σωστή διατροφή και την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη κ.λ.π.).
Τηλέφωνα Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης:α. Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου: 2743 360201β. Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης: 2743 360101.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.