Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μπορεί το μετρό να μας κάνει κακό;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντοπίστηκαν επικίνδυνα σωματίδια σκόνης στον αέρα.

Μπορεί το μετρό να μας πηγαίνει γρήγορα στον προορισμό μας, όμως μήπως κάνει κακό στην υγεία μας; Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μικρά σωματίδια σκόνης που υπάρχουν στον αέρα στους υπόγειους σταθμούς του μετρό είναι πολύ διαφορετικά από τη σκόνη που υπάρχει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ακόμη ότι ο αέρας στις σήραγγες του μετρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, καθώς τα σωματίδια αυτά εισέρχονται στον οργανισμός και μπορεί να διεισδύσουν στους πνεύμονες, στο συκώτι, τον εγκέφαλο και τα νεφρά.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Southampton κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συνιστώντας να γίνουν κι άλλες έρευνες για να αποδειχτεί ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από τη χρήση του υπόγειου σιδηρόδρομου, καθώς μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όσων εργάζονται ή χρησιμοποιούν για παρατεταμένη περίοδο το μετρό.

Τα πολύ μικρά σωματίδια σκόνης είναι συνήθως ακίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όμως τα σωματίδια που εντοπίστηκαν σε σταθμούς μετρό βρέθηκε ότι περιείχαν βαρέα μέταλλα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.