Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Καταγγελία αναγνώστη: Έκοψαν τα βοηθήματα ολικά ανάπηρων παιδιών. κ. Λυκουρέτζο διαβάζετε;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις απέστειλα ένα γράμμα στο ΙΚΑ Τρικάλων. Κοινοποιήθηκε στα κεντρικά συντάξεων ΙΚΑ Αθηνών, στην ΕΣΑμεΑ, στην Αμερική (DRAVET.ORG) και στο Σύλλογο Σπανίων Παθήσεων Ευρώπης. Αναμένω να δω τα αποτελέσματα. Παρακαλώ προωθήστε το παντού.

Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες

Ονομάζομαι Παντελής Πανόπουλος και είμαι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες. Η κόρη μου έχει επιληψία-τετραπληγία-διανοητική υστέρηση. είναι δέκα ετών και είναι (από τις 2-1-2010) ΟΛΙΚΆ ΑΝΆΠΗΡΗ.!

Μας ενημέρωσαν χθες ότι το επίδομα των 645 ευρώ της τετραπληγίας που ελάμβανε από το ΙΚΑ έχει διακοπεί μέχρις ότου περάσει από τα ΚΕΠΑ (το πότε είναι άγνωστο) ενώ από τον Αύγουστο έχουμε κάνει αίτηση για επαναξιολόγηση). Όλως παραδόξως εξακολουθεί να πηγαίνει στο κέντρο αποκατάστασης επιδοτούμενη από το ΙΚΑ (για το ένα είναι ανάπηρη, για το άλλο όχι !!!). το επίδομα της πρόνοιας το έχουν κόψει από τον Ιούλιο και δεν της το δίνουν ούτε αυτό!!!

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη αδικία! Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα άλλο εισόδημα στην οικογένεια. Εγώ ο πατέρας είμαι στο εξωτερικό με φοιτητική βίζα (χρηματοδοτούμενος από Έλληνες της διασποράς στην ιερατική σχολή της Βοστώνης άνευ δικαιώματος εργασίας) και η σύζυγος μου λόγω της κατάστασης του παιδιού είναι δεσμευμένη 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα.

Επειδή χρωστάμε στεγαστικό δάνειο και αυτοκίνητο ( ανέρχονται σε 700 περίπου ευρώ μηνιαίως) όπως καταλαβαίνετε κινδυνεύουμε σε λίγο να βρεθούμε στο δρόμο έξω από το σπίτι μας με ανάπηρο παιδί.

Είναι απάνθρωπο και επικίνδυνο για τη ζωή του παιδιού μου αυτό που του κάνατε. Είναι ντροπή σας και απορώ πως τρώτε το φαγητό σας κάθε μέρα. Τόση αναισθησία πια; Τόση απάθεια; κανείς φωστήρας μέσα στο ΙΚΑ δεν σκέφτηκε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν ελεγχθεί δεν πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν τα επιδόματά τους μέχρι να εξετασθούν από τις επιτροπές; τολμάει άραγε κανείς από εσάς τους σταυρωτήδες να δεχτεί να ξαναπληρωθεί όταν ξαναπάρει και το παιδί μου το βοήθημα της αναπηρίας του; Εχει κανείς από εσάς αυτό που χρειάζεται για να δεχτεί την πρόκληση;

Άνευ αυτών των χρημάτων η επιβίωση ολικώς αναπήρων ανθρώπων είναι αδύνατη.

Σας γνωρίζω λοιπόν με την παρούσα ότι : Σας καθιστώ απολύτως υπεύθυνους και υπόλογους για ό,τι συμβεί στο παιδί και στην οικογένεια μας από τουδε και στο εξής που θα είναι συνέπεια της εγκατάληψης σας. Είσαστε ιδρυμα κοινωνικής ασφαλίσεως. Δεν παρέχετε στα ανάπηρα παιδιά καμμία απολύτως ασφάλεια όμως. Αλλάξτε όνομα !!!

Ειρήσθω δε εν παρόδω ότι είμαι επίτιμο μέλος του διεθνούς οργανισμού www.dravet.org και εκπρόσωπος για αυτό το σύνδρομο στην Ελλάδα.

Το παρόν θα μεταφραστεί και θα σταλεί υπ`οψιν διεθνών φορέων αναπήρων. Η εγκληματικές σας ενέργειες στέρησης της διαβίωσης αναπήρων παιδιών θα αποκαλυφθούν παντού!!! Όλοι θα μάθουν ότι στην Ελλάδα του 2013 ο καιάδας «ζει και βασιλεύει» και έχει όνομα » ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΙΚΑ » !!!!

Σας ενημερώνω πάντως ότι δεν θα σας επιτρέψω να μου ξεκάνετε το παιδί! Ούτε να κρυτείτε πίσω από το «δεν είναι δική μου ευθύνη». Η Αννούλα, όσο κι αν θέλετε να μην τα καταφέρει κι όσο κι αν η νοσηρή σας υπόσταση την προτιμά στο δρόμο χωρίς φαγητό και σπίτι, δεν θα σας κάνει το χατήρι. Έχει παλέψει με επιληψία, εντατικές, εγκεφαλίτιδες και τετραπληγίες και ακόμα μπορεί και χαμογελάει! Αυτό το χαμόγελο δεν θα το σταματήσετε «κύριοι» και «κυρίες» του ΙΚΑ.

Παντελής Πανόπουλος


Πηγή: http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.