Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Είστε δικαιούχος επιδόματος του ΟΕΑΔ; Διαβάστε εδώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί ότι από τις 8 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την καταβολή βοηθήματος ανεργίας σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους, ασφαλισμένους στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικά:

«Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση με αριθμό Φ.80000/8285/253/2013 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 705/Β’ /28.3.2013.

Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2), προκειμένου να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.80000/8285/253/2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δικαιούχοι του παρόντος βοηθήματος ανεργίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.–Μ.Μ.Ε., εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών (3) ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η καταβολή της ειδικής εισφοράς.

2. Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 € και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 €.

3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 01.01.2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν την λήψη του βοηθήματος.

4. Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, ή άλλου φορέα, μετά την διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση.

5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε σύζυγο ή πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.

6. Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.

7. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ

Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα με ελάχιστο χρονικό διάστημα καταβολής τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα. Το ύψος του χορηγούμενου ποσού ανέρχεται σε 360,00€ μηνιαίως για το προβλεπόμενο διάστημα καταβολής.

Λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στη σχετική εγκύκλιο η οποία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed.gr ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.