Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σχολή γονέων ιδρύουν οι αστυνομικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτος καλεσμένος ο παιδοψυχολόγος Ν.Σιδέρης.

Το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλά στις πλάτες του ένας αστυνομικός είναι βαρύ. Καθημερινά μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με σκηνές βίας, εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Μπορεί όμως να το αφήνει πίσω του όταν περνά το κατώφλι του σπιτιού του; Τι γίνεται στις περιπτώσεις που είναι γονιός ή σύζυγος;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ως γονείς και ως σύζυγοι αλλά και τα παιδιά τους είναι ένας από τους βασικούς άξονες, γύρω από τον οποίο θα κινηθεί η Σχολή Γονέων που δημιουργούν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για ακόμη μια πρωτιά της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σε πανελλαδικό επίπεδο. Μετά την πρώτη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια Σχολή Γονέων με πρώτο καλεσμένο τον διακεκριμένο παιδοψυχολόγο Νίκο Σιδέρη», επεσήμανε μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών, Δημήτρης Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον κ.Αποστόλου είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεσμού και του ρόλου της οικογένειας που δοκιμάζεται, όχι μόνο στην αστυνομική κοινότητα αλλά και σε όλη την κοινωνία.

Όπως υπογράμμισε ο αστυνομικός και ψυχολόγος Αλέξανδρος Γούλας, η Σχολή Γονέων μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην ψυχολογική υποστήριξη των αστυνομικών.

Παρόλα αυτά η σχολή θα είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένεια λόγω της κρίσης είναι έντονα και μας ταλαιπωρούν όλους», πρόσθεσε ο κ.Αποστόλου.

«Επίσης, τα ζητήματα που δημιουργούνται σε μια οικογένεια αστυνομικών μπορεί να είναι κοινά και με άλλα επαγγέλματα. Για παράδειγμα: Το ωράριο, το να λείπουν οι γονείς από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τις νύχτες ή από την σχολική γιορτή του παιδιού τους είναι θέματα που τα αντιμετωπίζουν και άλλες οικογένειες», είπε ο κ.Γούλας επισημαίνοντας ότι στη Σχολή θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν χωρίς να είναι απαραίτητα αστυνομικοί.

Η Σχολή Γονέων αρχίζει την δράση της καλώντας σε συζήτηση όλους τους συναδέλφους και πολίτες με τον διακεκριμένο παιδοψυχολόγο Νίκο Σιδέρη. Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Τα παιδιά θέλουν γονέα και όχι ψυχολόγο» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.