Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τα χωριά όπου ο καρκίνος «κρύβεται» σε κάθε πηγάδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ζωή είναι δύσκολη για τους κατοίκους των «καρκινογόνων περιοχών» της Κίνας.

Με το πρόβλημα των «Χωριών του Καρκίνου» αναγκάζεται να ασχοληθούν οι Αρχές της Κίνας, μιας και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Χωρία του Καρκίνου» είναι η ονομασία που έχει δοθεί σε περιοχές της Κίνας, όπου η μόλυνση είναι τέτοια ώστε να οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των περιστατικών καρκίνου και κυρίως του στομάχου.

Το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με όλο και περισσότερα χωρία να παίρνουν το προσωνύμιο «καρκινογόνα» και τους ακτιβιστές να προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τις Αρχές, μέσω των κοινωνικών μέσων.

Σε σύμβολο του αγώνα, έχει αναδεχθεί το χωριό Huangjiawa, στην περιοχή Weifang της επαρχίας Shandong, μετά την ανακοίνωσε ότι έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνων του στομάχου σε παγκόσμιο επίπεδο.



Τα πηγάδια του χωριού πιστεύεται πως είναι μολυσμένα με τοξικά από παρακείμενο εργοστάσιο αλουμινίου. «Δέκα χρόνια πριν, το νερό στα ποτάμια μας ήταν τόσο καθαρό, πιο καθαρό μάλιστα απ’ ό,τι το νερό του δικτύου είναι σήμερα», λέει ο Zhang μιλώντας στους Financial Times.

Η κατάσταση στο χωριό, υπέπεσε στην προσοχή του ακτιβιστή Deng Fei, που έχει πάνω από 3 εκατ. followers στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα. Έτσι διέδωσε τα νέα.

Τον προηγούμενο μήνα οι Αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ύπαρξη των «Χωριών του Καρκίνου» με το υπουργείο Περιβάλλοντος να παραδεχτεί ότι η παραγωγή και χρήση επικίνδυνων χημικών εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στην Κίνα, όταν σε πολλά κράτη έχει απαγορευτεί.

«Τα τοξικά χημικά έχουν προκαλέσει πολλές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για το περιβάλλον που συνδέονται με το νερό και τον αέρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.