Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Προβληματική η εξόφληση οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.03.2013

Προβληματική έχει καταστεί η εξόφληση οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους τους λόγω έλλειψης προσωπικού. Όμως οι ασφαλισμένοι που βρίσκονται σε συνεχή φαρμακευτική θεραπευτική και υποστηρικτική αγωγή, εάν δεν εξοφληθούν εγκαίρως και σε τακτά χρονικά διαστήματα, διατρέχουν τον κίνδυνο να διακόψουν τη θεραπεία τους με ολέθριες συνέπειες για την υγεία τους και εν τέλει την ίδια τους τη ζωή.

Οι ασφαλισμένοι όλων των εντασσόμενων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ καλούνται από δω και στο εξής να προσέρχονται στις υποστελεχωμένες ΥΠΑΔ για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους. Χρόνια πάσχοντες και άτομα με αναπηρία αναγκάζονται να περιμένουν επί 3 και 4 ώρες για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους ενώ είναι άγνωστος ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής αυτών των δαπανών. Η κατάσταση στην ΥΠΑΔ Αθηνών που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο όγκο των ασφαλισμένων είναι τραγική.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νεφροπαθείς τελικού σταδίου των οποίων ασφαλιστικά ταμεία όπως ο ΟΓΑ δεν έχουν εξοφλήσει εδώ και μήνες το κόστος μετακινήσεων τους στα κέντρα αιμοκάθαρσης. Ινσουλινοεξαρτώμενοι χρήστες αντλίας ινσουλίνης ή θαλασσαιμικοί που κάνουν χρήση αντλίας αποσιδήρωσης αναμένουν προ της ίδρυσης ΕΟΠΥΥ την εξόφληση του κόστους αγοράς των αναλωσίμων υλικών των αντλιών τους. Παραπληγικοί – τετραπληγικοί και άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες (π.χ. νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση κ.α.) αναμένουν την εξόφληση των δαπανών για τη διενέργεια θεραπευτικών πράξεων (π.χ. φυσικοθεραπειών, εργοθεραπειών κ.λπ. ).

Η διένεξη μεταξύ των υπαλλήλων των ασφαλιστικών οργανισμών και των ασφαλισμένων που αγωνιούν για τη συνέχιση της θεραπευτικής τους αγωγής είναι μόνιμη και καθημερινή.

Από την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης κρίνεται η ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων και ειδικά αυτών που η ζωή τους εξαρτάται από την πρόσβασή τους στην καθημερινή θεραπευτική τους αγωγή!


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 119 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.