Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πρέπει να καταναλώνει 5.000 θερμίδες καθημερινά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινδυνεύει η ζωή της αν παραλείψει ένα γεύμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για την απώλεια βάρους, περιμένουν να… τρώνε λιγότερο μετά το χειρουργείο.

Αυτό όμως δεν ισχύει για την περίπτωση της Julie Dunbar από το Leeds, η οποία είναι αναγκασμένη να καταναλώνει 5.000 θερμίδες την ημέρα προκειμένου να παραμείνει ζωντανή!

Η 51χρονη γυναίκα που ζύγιζε 130 κιλά αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος, όμως κάτι πήγε στραβά και τελικά έχασε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν οι γιατροί, με αποτέλεσμα να φτάσει σε επικίνδυνο σημείο υποσιτισμού.



Μέσα σε ένα χρόνο η ζυγαριά της έπεσε 92 κιλά!

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρεις νέες επεμβάσεις, ενώ τρεφόταν με σωλήνα μέσα από τη μύτη της, για να ανακτήσει δυνάμεις το εύθραυστο σώμα της. Οι γιατροί της «μεγάλωσαν» ξανά το στομάχι δύο φορές, για να μπορεί ο οργανισμός της να απορροφήσει περισσότερες θρεπτικές ουσίες.



Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ένα χρόνο μετά την περιπέτειά της ότι πάσχει από εγκεφαλοπάθεια Wernicke, ασθένεια που προέκυψε από τον σοβαρό υποσιτισμό της και την έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.



Τώρα πια είναι αναγκασμένη να περνά την ημέρα της… τρώγοντας, καθώς οι γιατροί της είπαν ότι πρέπει να διασφαλίσει ότι θα έχει επαρκή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών για να παραμείνει ζωντανή!



«Κανείς δε με πιστεύει ότι τρώω όλα αυτά κάθε μέρα. Ο λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ είναι τεράστιος. Κάθε εβδομάδα ξοδεύω πάνω από 230 ευρώ. Πλέον το να τρώω είναι η κύρια απασχόλησή μου. Έχω πάντα κάτι μαζί μου και τρώω συνεχώς. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνάω για να τσιμπήσω κάτι. Τρώω πολύ περισσότερο απ’ ό,τι όταν ήμουν υπέρβαρη. Είχε πλάκα στην αρχή, όμως τώρα δεν είναι ευχάριστο. Ακόμη κι αν δε θέλω, πρέπει να φάω» λέει η ίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.