Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑμεΑ: Όταν το κράτος είναι ανάλγητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια 25χρονη από το Ηράκλειο που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Η 25χρονη ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και παραμένει άνεργη. Σε αυτή την χρονική συγκυρία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου της ζητά για τα φάρμακα ενός τριμήνου, 2000 ευρώ.

Μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε εκείνη το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ήταν ασφαλισμένη μέχρι τον Αύγουστο του 2012 και το φαρμακείο του Νοσοκομείου, την φέρνει σήμερα σε αυτή τη θέση. Η ασφάλισή της έληξε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά κανείς δεν την ενημέρωσε.

Ο γιατρός της στο νοσοκομείο, έγραψε κανονικά τα φάρμακα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και μερικούς μήνες μετά, η 25χρονη ειδοποιήθηκε ότι το βιβλιάριο της είχε λήξει και έπρεπε να καταβάλει το ποσό.

''Είμαι σε απόγνωση. Πρέπει να καταβάλω άμεσα για τα φάρμακα ένα χρηματικό ποσό αναδρομικά το οποίο δεν έχω. Αν γνώριζα πως είχε λήξει η ασφάλεια μου από το πανεπιστήμιο στις 31/8/2012 δεν θα έπαιρνα τα φάρμακα μου για το επίμαχο τρίμηνο, που καλούμε τώρα να πληρώσω'' λέει στο flashnews.gr η 25χρονη.

Τώρα η ΔΥΠΕ Κρήτης καλείται να δείξει ευαισθησία και να δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.