Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μεσημεριανό και κολατσιό, διανομή φρούτων και γάλακτος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολιτεία, φορείς, δήμοι και ΜΚΟ, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα ελληνικά σχολεία, έχουν ξεκινήσει προγράμματα σίτισης μαθητών.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η ΔΟΕ, μαζί με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), συγκέντρωσαν το ποσό των 60.000 ευρώ από Ελληνες και Κύπριους δασκάλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο δίνουν καθημερινά κολατσιό σε πέντε επιλεγμένα σχολεία - δύο στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διανομής φρούτων και γάλακτος σε σχολεία της χώρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από το υπουργείο να επιδοτηθεί η κατανάλωση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας, με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο.

Αλλά και ο Δήμος της Αθήνας, μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, παρασκευάζει και διανέμει φέτος 1.073 μερίδες μεσημεριανού φαγητού καθημερινά σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου, καλύπτοντας πλέον το σύνολο των αιτημάτων για στήριξη μαθητών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.