Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Στις 5 προσπάθειες κόβεται το κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο μέσος καπνιστής έχει πραγματοποιήσει τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να σταματήσει το κάπνισμα μέχρι να τα καταφέρει, ενώ σχεδόν το 25% τονίζει πως έχει χάσει το μέτρημα των προσπαθειών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος.

Παρά τη μείωση των καπνιστών παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε πως, πολύ απλά, δεν μπορούν με τίποτα να σταματήσουν να καπνίζουν. Η έρευνα αποκάλυψε πως το 82% των καπνιστών έχουν προσπαθήσει, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, να κόψουν το κάπνισμα, χωρίς επιτυχία.

Από τους συνολικά 2.010 συμμετέχοντες, περισσότεροι από ένας στους δέκα τόνισαν πως είναι «απεγνωσμένοι» να απαλλαγούν από τον εθισμό τους, με το 40% να ισχυρίζεται πως έχει κάνει από 4 έως 21 αποτυχημένες προσπάθειες. Επιπλέον, η έρευνα τονίζει πως το 25% των καπνιστών που επιχειρούν να το σταματήσουν, οδηγούνται στην απόφαση αυτή περισσότερο για οικονομικούς λόγους, παρά για λόγους υγείας.

Ο δρ. Μάικλ Νάπτον, διευθυντής του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος, είπε: «Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι πεθαίνουν, εξαιτίας του εθισμού τους. Το κόψιμο του καπνίσματος μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, ωστόσο δεν γνωρίζουν από που να ξεκινήσουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.