Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σε ακατάλληλο κτήριο εδώ και δώδεκα χρόνια το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ακατάλληλο χώρο στεγάζεται «προσωρινά» εδώ και 12 χρόνια το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων με προκάτ αίθουσες, που βρίσκονται στην ταράτσα του Κέντρου Αποκατάστασης Παίδων και Νέων Κρήτης στον Κουμπέ.

Το ποτήρι, πλέον, ξεχείλισε και γι' αυτό το λόγο ο Σύλλογος έκανε την περασμένη Παρασκευή συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Χανίων και, όπως ανακοίνωσε, «οι μαθητές θα κάνουν μάθημα εκεί».

Σύμφωνα με τους γονείς, ο χώρος όπου στεγάζεται το σχολείο είναι «ακατάλληλος και επικίνδυνος για οποιαδήποτε χρήση, πόσω μάλλον για ένα πλαίσιο ειδικής αγωγής, όπου οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται είναι συγκεκριμένες».

Οι ίδιοι έχουν καταγράψει τα προβλήματα, που δεν είναι λίγα:

* Απουσία ασφάλειας για τους μαθητές.

* Ακατάλληλες αίθουσες ( προκάτ 12 ετών - καρκινογόνα)

* Ελλειψη χώρων για εξειδικευμένη διδασκαλία, όπως γυμναστική και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή.

* Απαρχαιωμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, με πίνακες ελέγχου ανοιχτούς σε κάθε τάξη, επικίνδυνους για τους μαθητές για τυχόν βραχυκύκλωμα. «Ετσι οι μαθητές ξεπαγιάζουν και δεν μπορεί να επιτευχθεί καμιά μαθησιακή διαδικασία. Ας τονίσουμε ότι είναι το μοναδικό σχολείο στα Χανιά που δεν έχει θέρμανση και στο οποίο διά ροπάλου απαγορεύεται η χρήση θερμαντικών σωμάτων λόγω πυρκαγιάς».

* Ακατάλληλος αύλειος χώρος.

* Απουσία χώρου ανάπαυσης για μαθητές με κινητικές αναπηρίες.

Οι γονείς τονίζουν ότι «αν και λόγω της μεταστέγασης έγινε επιτέλους το αυτονόητο (η πρώτη εγγραφή μαθητή με κινητική αναπηρία, έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας)», όμως «χωρίς καμιά υποδομή και υποστήριξη. Η μαθήτρια προσέρχεται και αποχωρεί από το σχολείο μεταφερόμενη από τον πατέρα της και δύο καθηγητές. Πόσο ασφαλές, αξιοπρεπές και ηθικό μπορεί να είναι στο 2013 να συμβαίνει αυτό;».



Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.