Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Δικαιώθηκε και θα λαμβάνει επιτέλους το επίδομα παραπληγίας -Τον έκριναν παραπληγικό αλλά δεν του το χορηγούσαν!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Μετά από 1,5 χρόνο αγώνα και με την παρέμβαση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, παραπληγικός από την Πάτρα θα λαμβάνει επιτέλους το επίδομα που δικαιούται. Όπως είχε αποκαλύψει το thebest.gr στις 26 Ιουλίου, στο ΚΕΠΑ εκτυλίχθηκε μια ιστορία τρέλας σχετικά με τα επιδόματα των ΑμεΑ.

Όπως είχε πει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, "υπάρχει περίπτωση από την Πάτρα και θα κάνω καταγγελία στον Υπουργό γι ΄αυτή, που ενώ έχει αναφερθεί από το νοσοκομείο ότι ο άνθρωπος είναι παραπληγικός , η επιτροπή τον κρίνει παραπληγικό με ποσοστό αναπηρίας 90%, η ίδια η επιτροπή του λέει ότι δε χρειάζεσαι τη στήριξη συνοδού και του κόβει το δικαίωμα να έχει επίδομα. Δηλαδή σε κρίνει παραπληγικό αλλά δεν σου δίνει το επίδομα! Και σε άλλο σημείο της απόφασης το άτομο κρίνεται ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.Δηλαδή τι θέλει να κάνει με αυτό τον τρόπο η καινούργια επιτροπή; Θέλει να κόβει τα επιδόματα του κόσμου».

Μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας στο ΙΚΑ και στο αρμόδιο Υπουργείο, ο παραπληγικός πέρασε από δευτεροβάθμια επιτροπή , η οποία έκρινε ότι δικαιούται και μάλιστα επ' αόριστον το επίδομα.



Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.