Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μια γυναίκα ασθενής στέλνει τα δυο παιδιά της νηστικά στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκαναν έρανο στον σύλλογο εθελοντών κατά του καρκίνου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου εξελίχθηκε σε έρανο.

Εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, πραγματοποίησε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, ωστόσο τα προβλήματα είναι καυτά και επισκιάζουν και το γιορταστικό κλίμα. Έτσι πραγματοποιήθηκε τελικά έρανος για την ενίσχυση μιας ασθενούς με δυο παιδιά που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επιβίωσης.

Το ζήτημα ανέδειξε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Τσιμπουκλή, η οποία παίρνοντας τον λόγο είπε αρχικά πως «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μετά από ένα χρόνο βρισκόμαστε πάλι και κοιταζόμαστε στα μάτια και εύχομαι και του χρόνου να ξαναβρεθούμε όλοι». Συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει πολύς πόνος και δυστυχία και πρέπει η αλληλεγγύη και η αγάπη να είναι έμπρακτη». Όπως είπε προχθές ζήτησε τη βοήθεια του Συλλόγου μια γυναίκα ασθενής, 50 ετών, η οποία έχει δυο παιδιά που πηγαίνουν σχολείο νηστικά! Δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης της έχει δώσει περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα, διαφορετικά θα της κάνει έξωση. Κάλεσε λοιπόν όλους να συνεισφέρουν όσο μπορούν, ακόμα και με ένα ευρώ. Από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, υπήρξε παρέμβαση να γίνει εκείνη την ώρα ένας έρανος και να μαζευτούν χρήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζουμπούλης Μελετιάδης σημείωσε πως στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ και για αυτό δεν θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις που έγιναν. Ωστόσο τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στους καρκινοπαθείς και τα μέλη των οικογενειών τους σχετικά με τις παροχές του ΕΟΠΥΥ, καθώς «οι παροχές συνεχώς αλλάζουν». Επίσης να δίνουν πληροφορίες όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τόνισε πως «εισπράξαμε πολλές απογοητεύσεις, γιατί κάποιοι έπαιρναν συντάξεις και τους τις έκοψαν»!!! Ο πρόεδρος σημείωσε πως προσπαθούν να καλλιεργούν τη συνεχή επαφή μεταξύ των μελών και για αυτό οργανώνουν εκδρομές, κάνουν προγράμματα εργασιοθεραπείας…

Η Ρένα Μαρδύρη γραμματέας του Συλλόγου σημείωσε πως «ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα» και ζήτησε τη βοήθεια των αρχών γιατί και οι καρκινοπαθείς έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην ελπίδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ταμίας του Συλλόγου Παναγιώτης Βότου.

Στη συνέχεια έκοψαν τη βασιλόπιτα και μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μικρές πίτες. Υπήρχαν δυο φλουριά, το ένα κέρδιζε μια εκδρομή του Συλλόγου δωρεάν χωρίς καμιά συμμετοχή για δυο άτομα και το δεύτερο δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ ένα Σαββατοκύριακο, που ήταν προσφορά του ξενοδοχείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του δήμου, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Δημητριάδης και εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο Κώστας Παπαδόπουλος. Επίσης αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.