Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κρήτη: Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


- Σφίγγει το στομάχι η ιστορία του 18χρονου Νίκου που πηγαίνει στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου
- Οι γονείς του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για να τον συντηρήσουν και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου
- Το εξαντλημένο παιδί οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και οι καθηγητές ειδοποίησαν τους γονείς του
- Συγκλονιστική η έκκληση του διευθυντή του, μέσω του NewsIt, για τον επιμελή μαθητή του
- Οι συμμαθητές του, ζητούν βοήθεια μέσω facebook - Διαβάστε πως μπορείτε να βοηθήσετε...
Η κρίση χωρίζει μέχρι και οικογένειες και ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.

Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους, μόνος και αβοήθητος.

Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Το παιδί είχε ανεβάσει πίεση από τη στεναχώρια και του άνοιξε η μύτη. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί "να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί". 





Η κορύφωση του δράματος


Όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα (επειδή τότε ήταν ανήλικος), επέστρεψε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ένα μήνα αργότερα όμως, όταν ενηλικιώθηκε οι γονείς του, τον έδιωξαν. Ο 18χρονος πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και λίγες μέρες αργότερα, βρήκε τον διευθυντή του σχολείου και του είπε πως δεν έχει που να μείνει!


Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, Ανδρέας Τσεπαπαδάκης "έχουμε δυστυχώς και 4 ακόμη παιδιά σε παρόμοια θέση με αυτή του Νίκου. Φέτος πρέπει να ξέρετε οτι πάρα πολλά παιδιά λόγω έλλειψης εργασίας σταμάτησαν το σχολείο γιατί δεν είχαν ούτε το εισιτήριο να πληρώσουν για να έρθουν στο σχολείο. Και μου έλεγε ένας συγκεκριμένα: "να έρχομαι στο σχολείο να πίνουν οι άλλοι καφέ ή να με κερνάνε και εγώ να μη μπορώ να κάνω τίποτα; Οχι ευχαριστώ, θα μείνω στο σπίτι μου". Το αντιλαμβάνεστε; Θέλουν να τελειώσουν το Γυμνάσιο και δε τα αφήνει η κατάσταση, η συγκυρία των πραγμάτων, ο κοινωνικός περίγυρος, χωρίς δουλειά είναι πρόβλημα".

Ακούστε πως περιέγραψε ο κ.Τσεπαπαδάκης στο NewsIt την κατάσταση που επικρατεί...





Για τον 18χρονο Νίκο, ο διευθυντής του σχολείου λέει: "Το συγκεκριμένο παιδί είναι ένας καλός μαθητής, μέτριος προς το καλό, είναι τακτικός και δεν κάνει απουσίες. Το σχολείο έχω την αίσθηση οτι είναι το σπίτι του. Εμείς το προβλημα του Νικου το καταλάβαμε όταν έγινε ένα γεγονός στα τέλη Νοεμβρίου. Ενώ ήταν μέσα στο μάθημα, προφανώς από τη στεναχώρια, του ανέβηκε η πίεση και άνοιξε η μύτη του. Και εμείς ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ και πηγε στο νοσοκομείο.

Τον είχε διώξει ο πατέρας του αλλά εμείς δε το ξέραμε εκείνη τη στιγμή. Πήραμε τους γονείς του και τους ενημέρωσαμε για το περιστατικό και εκεί αντιμετωπίσαμε τον πατέρα ο οποίος είπε "δε με ενδιαφέρει, κάντε ότι θέλετε". Τότε καταλάβαμε το πρόβλημα και το παιδί μας είπε οτι δεν τον θέλουν οι γονείς του στο σπίτι γιατί δεν έχουν λεφτά να το συντηρήσουν.


Το παιδι τότε ήταν ανήλικο, πήγε στον εισαγγελέα και κατήγγειλε το περιστατικό και επέστρεψε στο σπίτι του. Αλλά μόλις ενηλικιώθηκε το παιδί αρχές Δεκεμβρίου τον ξαναδιώξανε. Πήγε στη γιαγιά του για ένα χρονικό διάστημα μέσα στις γιορτές και εμείς του δώσαμε τρόφιμα. Οταν όμως άνοιξαν τα σχολείο μετά τις γιορτές μας είπε οτι δεν έχει που να μείνει, κοιμάται δεξιά και αριστερά και από τότε αρχίσαμε και εμείς να τρέχουμε για να τον βοηθήσουμε

Το σημαντικό για τον Νίκο είναι να βρεθεί μια δουλειά πρωϊνή για να μπορέσει μετά να έρχεται στο σχολείο. Πηγαίνει στην πρώτη τάξη Γυμνασίου και το όνειρό του είναι να γίνει μάγειρας. Αλλά τώρα για να δείτε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, το παιδί σκέφτεται να πάει στο στρατό εθελοντής για να έχει στέγη και τροφή για 9 μήνες. Ας βοηθησουμε όλοι το παιδι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα να γίνει μάγειρας.

Ακούστε τι είπε ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου στο NewsIt για τον 18χρονο Νίκο...



Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς το 18χρονο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 434 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879
.


Στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για το 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.



Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.