Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέα παράταση για τα αυθαίρετα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε νέα παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στον νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα, την έκτη κατά σειρά, ενδέχεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Όπως διευκρινίζουν παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο ελπίζει ότι με αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος (460.000 αιτήσεις έως το τέλος του 2012) από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα διότι, μετά την τελευταία παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας υποβολής φακέλου.

Μάλιστα, αναμένεται ότι αυτή θα αφορά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται ότι τελικά θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είχαν και αυτές καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.