Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμάζονται για πανελλήνιες χωρίς καθηγητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου στα Χανιά, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Με επιστολή τους, στο flashnews.gr , αναφέρουν ότι στα μέσα του Γενάρη τα παιδιά τους που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες, στερούνται 31 ώρες εβδομαδιαίως σε φιλολογικά μαθήματα καθώς δεν υπάρχει φιλόλογος στο σχολείο.

«Επί σειρά ετών, παλεύουμε με τα προβλήματα μας, την έλλειψη προσωπικού για την συντήρηση του τεράστιου αυτού σχολικού συγκροτήματος. Φέτος, το πρόβλημα της στελέχωσης ξεπέρασε κάθε όριο. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και ακόμη δεν έχουν διοριστεί ένας φιλόλογος και δύο καθηγητές για τα τμήματα ένταξης με άμεση συνέπεια: α) να μην διδάσκονται φιλολογικά μαθήματα κατεύθυνσης στα οποία τα παιδιά μας θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και φιλολογικά μαθήματα γενικής παιδείας. β) τα παιδιά του ειδικού σχολείου να μην έχουν καθηγητές», αναφέρει αρχικά η επιστολή και συνεχίζει:

«Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, πριν λίγες ημέρες μία άλλη φιλόλογος δήλωσε παραίτηση καθόσον έγινε δεκτή από κάποιο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκωθεί ακόμη περισσότερο. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη στοιχειώδη καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας για την επίλυσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι γονείς των μαθητών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Καρπαθάκης αναφέρει ότι οι γονείς προτίθεται να προβούν σε κινητοποιήσεις ενώ κάνει έκκληση σε βουλευτές και φορείς του νομού Χανίων να θέσουν το πρόβλημά τους στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρει άμεσα λύση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.