Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιστορίες τεχνολογίας και ρομποτικής.

Μια σειρά από εορταστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το ειδικό εορταστικό αφιέρωμα στην τεχνολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν «Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στις 26 - 30 Δεκεμβρίου και στις 2 - 6 Ιανουαρίου. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

-Επίδειξη Πειραμάτων Τεχνολογίας - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).
-Διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: «Αϊ-Βασίλης... η κλήση σας προωθείται» - Ώρα 15:3- 17:00 (για παιδιά από πέντε έως δέκα ετών).

-Διαδραστική αφήγηση: Αρχαία ελληνική τεχνολογία - Ώρα 17:30 - 18:30 (για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).
Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, αλλά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν τις δραστηριότητες της ενότητας «Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;» που πραγματοποιούνται στη Διαδραστική Έκθεση, με την πλανηταριακή προβολή «Το Μυστήριο της Ζωής».

Η Επέλαση των Ρομπότ

Εξάλλου, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Ευγενίδου, με την υποστήριξη του ΕΜΠ και της Ελληνικής Πύλης Ρομποτικής (www.grobot.gr), θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα με θέμα «Η επέλαση των ρομπότ». Ρομπότ που περπατούν, που κολυμπούν, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, που μιλούν, αλλά και ρομπότ «σταρ του σινεμά» θα βρίσκονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας από τις 17:00 μέχρι τις 21:00.

Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στις βασικές αρχές της ρομποτικής, μέσα από διαδραστικά εκθέματα, παρουσιάσεις, επιδείξεις πειραμάτων, ομιλία, αλλά και διάδραση με τα ίδια τα ρομπότ!

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα αναλυτικότερα θα περιλαμβάνει:

-17:00 - 21:00: Έκθεση ρομποτικών εφαρμογών από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και την Ελληνική Πύλη Ρομποτικής (www.grobot.gr)

-17:00, 18:00 και 20:00 Παρουσίαση Ρομποτικής για αρχάριους μέσα σε 30 λεπτά.

-17:30, 18:30 και 20:30: Επιδείξεις πειραμάτων από την επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης

-19:00 - 20:00: Ομιλία του Ευάγγελου Παπαδόπουλου, καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. με θέμα «Η 'Ανοιξη της Ρομποτικής»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.