Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η φορολογία στα μπλοκάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την κλίμακα των μισθωτών, θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2013, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, ακόμα και αν κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών, σε πολλούς εργοδότες. Σύμφωνα με «Τα Νέα», προϋπόθεση είναι, το 75% των συνολικών εισοδημάτων τους, να προέρχεται από τον ίδιο εργοδότη, με σχέση εργασίας που υποκρύπτει μισθωτή απασχόληση. Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, να εξαιρεθούν από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για το 2013, πριν απαλλαγούν οριστικά από την υποχρέωση πληρωμής του το 2014.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η φορολογική μεταχείριση όσοων έχουν μεν ανοικτά βιβλία, αλλά παράλληλα έχουν δελτία παροχής υπηρεσιών σε αδράνεια. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πιέζουν να υπάρξει εξαίρεση από την καταβολή του τέλους, όσοι δεν έχουν κόψει ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Η κυβέρνηση κατέληξε στην αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2013, από τα 500 στα 650 ευρώ για τους ελέυθερους επαγγελματίες και στα 1000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Δείτε τις κλίμακες φορολογίας για τα μπλοκάκια:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.