Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοπόρος η Κρήτη στη δωρεά οργάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει το διπλάσιο ποσοστό απ’ ό,τι η υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Κρήτη πρωτοπορεί στη δωρεά οργάνων δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αναστάσιος Χατζής, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας στο Ηράκλειο, του παραρτήματος του Οργανισμού.

Ο κ. Χατζής απηύθυνε ένα μεγάλο, όπως είπε, ευχαριστώ στους Κρητικούς «για την μεγάλη προσφορά του νησιού στη δωρεά οργάνων» λέγοντας παράλληλα ότι η Κρήτη έχει το διπλάσιο ποσοστό απ΄ ότι η υπόλοιπη Ελλάδα.

«Από το θάνατο που είναι πάντα άδικος, δίνουμε ζωή μέσα από τη δωρεά οργάνων» ανέφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, τονίζοντας ότι η ζωή δίνεται μέσω των μεταμοσχεύσεων και αυτό όπως είπε το έχει αποδείξει η Κρήτη με την ευαισθησία του κόσμου, την ιατρική κοινότητα που το φροντίζει και την Διοίκηση του υγειονομικού συστήματος που βοηθά να γίνεται σωστά.

Όπως ανέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το πρώτο από τα 6 περιφερειακά συντονιστικά κέντρα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που θα συντονίζει την Περιφέρεια Κρήτης και το Νότιο Αιγαίο και αυτό το μοντέλο- πρότυπο όπως το χαρακτήρισε θα επεκταθεί και σ΄ όλη την Ελλάδα.

Ακόμη εξήγησε πως η πρώτη δομή του παραρτήματος γίνεται στην Κρήτη, που της το οφείλομε, για τη μεγάλη προσφορά της στον τομέα της δωρεάς οργάνων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τις μεταμοσχεύσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι περιμένουν περίπου 1.000 ασθενείς για μεταμόσχευση νεφρού και ικανοποιείται μόλις ένα 15-20% ετησίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.