Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Έκκληση τυφλών στον Σαμαρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έστειλε η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπράιγ" την οποία κοινοποιούν στον υπουργό Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και στους βουλευτές που έχουν εκλεγεί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή με τον Νόμο 3918/11 "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", το ιστορικό ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης "Ο Ήλιος" συγχωνεύτηκε με το αντίστοιχο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών που λειτουργεί στην Καλλιθέα Αττικής και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν:

"η συγχώνευση αυτή, αντί να επιλύει τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν, μάλλον τα αυξάνει -χωρίς ασφαλώς αυτά να οφείλονται στην ενοποίηση των δύο φορέων αυτή καθαυτή αλλά περισσότερο στην ελλιπή διοίκηση".

Το πρόβλημα λοιπόν εντοπίζεται στο γεγονός ότι "η διεύθυνση ΚΕΑΤ Καλλιθέας, δέχεται αποκλειστικά άτομα με προβλήματα όρασης εώς 18 ετών. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ενήλικα άτομα με προβλήματα όρασης απευθύνονταν μέχρι τώρα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευσή τους. Δυστυχώς όμως "η τύφλωση και όλα τα προβλήματα όρασης δεν έχουν ηλικιακούς περιορισμούς".

"Η διοίκηση της Σχολής σήμερα, χωρίς ίχνος εκπαιδευτικής προσέγγισης καλεί τους τροφίμους (άνω των 18 ετών) για να τους ενημερώσει ότι από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τον Σεπτέμβρη του 2012, δεν θα είναι δυνατή η διαμονή τους στο οικοτροφείο της Σχολής, καλώντας τους παράλληλα να φιλοξενηθούν άλλοι σε προνοιακές δομές για άτομα με βαριές αναπηρίες και άλλοι σε διαμερίσματα διάσπαρτα στη Θεσσαλονίκη." Σημειώνεται ως προς αυτό, πως "αν κάποιος ήταν σε θέση να ζήσει αυτόνομος νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα, μάλλον θα το έκανε εξαρχής.

Αναφέρεται επίσης ότι μέχρι πρότινος, με αφορμή σχετική επερώτηση βουλευτή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρώην υφυπουργός, κ. Μπόλαρης, διαβεβαίωνε ότι "δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τη φιλοξενία στο οικοτροφείο του Ιδρύματος, άτομα και άνω των 18 ετών, τα οποία συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία".

Μέσω της επιστολής λοιπόν, κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό να "επιβάλλεται να περιλαμβάνεται εκτός από την εκπαίδευση και η φιλοξενία όλων των ατόμων με προβλήματα όρασης ανεξαρτήτως ηλικίας, στους χώρους του Ιδρύματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.