Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ένα Γολγοθά βιώνουν οι ασφαλισμένοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ψάχνουν τα φάρμακα τους στα φαρμακεία του Πειραιά και δεν τα βρίσκουν.

Μετά την απόφαση του Συλλόγου Πειραιά να εκτελεί συνταγές, όλοι οι ασφαλισμένοι Αττικής και Πειραιά σπεύδουν στην περιοχή για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, όμως τα φαρμακεία αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση.

Οι ουρές είναι ατέλειωτες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε ένα φαρμακείο, ο φαρμακοποιός μοίρασε χαρτάκια προτεραιότητας και έφτασε μέχρι το νούμερο 140, στις 10 το πρωί.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας αναγκάζονται να κάνουν δρομολόγια μέσα στην ζέστη και στη συνέχεια να στήνονται σε ουρές για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, αν είναι τυχεροί. Πολλές φορές οι συνταγές περιέχουν περισσότερα από ένα φάρμακα, όμως το φαρμακείο δεν μπορεί να την καλύψει ολόκληρη καθώς διαθέτει μόνο το ένα φάρμακο, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου να συνεχίζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται από την επόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν μέσα στην εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και στις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

«Στηρίζουμε όσο μπορούμε, αλλά εάν μέχρι την Παρασκευή δε δοθούν χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, τότε από την ερχόμενη Δευτέρα και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα σταματήσουν να δίνουν φάρμακα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.