Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οι τροφές που καίνε τα λίπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αναλυτική λίστα των λιποδιαλυτικών τροφίμων.

Κανένα τρόφιμο δεν διαθέτει την ιδιότητα να αδυνατίζει χωρίς δίαιτα. Ωστόσο, στο πλαίσιο της κατάλληλης διατροφής και της συστηματικής γυμναστικής, κάποιες τροφές μπορούν να προσφέρουν αυτό το «κάτι παραπάνω». Δείτε ποιες είναι αυτές...

1. Γαλακτοκομικά: Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών μειωμένων λιπαρών και επίσης χαμηλών σε νάτριο συμβάλει στην προστασία του μυϊκού ιστού και στην αναλογικά μεγαλύτερη απώλεια λίπους.

2. Δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα αδρά επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών αποτελούν εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και αμυλούχων υδατανθράκων, τα οποία, επειδή απορροφώνται πιο αργά, διατηρούν το σάκχαρο του αίματος πιο σταθερό.

3. Ινώδη λαχανικά και χόρτα: Είναι ενεργειακά αραιά τρόφιμα, πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Γεμίζουν το στομάχι με λίγες θερμίδες, προκαλώντας έτσι ταχύτερα την αίσθηση του κορεσμού.

4. Όσπρια: Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αυξάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον κορεσμό της πείνας και συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι: Παρότι είναι ενεργειακά πυκνά τρόφιμα και αποδίδουν αρκετές θερμίδες, έχουν ευεργετική επίδραση στον έλεγχο της πείνας και στο μεταβολισμό του λίπους, εφόσον δεν υπερκαταναλώνονται.

6. Ψάρια και θαλασσινά: Περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι καυτερά μπαχαρικά και γεύματα, άπαχες ζωικές πρωτεΐνες, καφές, τσάι και το παγωμένο νερό μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αύξηση των καύσεων.

Ποια τρόφιμα βοηθούν να χάσουμε περισσότερο λίπος;

Λαχανικά και χόρτα

Αγκινάρα, Βλίτα, Γλιστρίδα, Κάρδαμο, Καρότο, Κολοκύθα, Κολοκυθάκι, Κουνουπίδι, Κρεμμυδάκι, Κρεμμύδι, Λαχανάκια, Λάχανο, Μαϊντανός, Μανιτάρια, Μαρούλι, Μπάμιες, Μπρόκολο, Παντζάρι, Πιπεριές (ιδίως οι καυτερές, Πράσα, Ραδίκια, Ραπανάκι, Ρόκα, Σέλινο, Σκόρδο, Σπανάκι, Σπαράγγι, Σταμναγκάθι, Τσουκνίδα, Φασολάκια

Πηγές υδατανθράκων και φυτικών ινών

Αρακάς, Βρόμη, Γλυκοπατάτα, Ζυμαρικά ολικής αλέσεως, Καλαμπόκι, Κεχρί, Κινόα, Κολοκάσι, Κριθάρι, Μούσλι (άψητο), Ξινόχοντρος, Όσπρια (καλή πηγή πρωτεϊνών), Παξιμάδι κριθαρένιο, Πλιγούρι, Ρύζι καστανό, Σίκαλη, Τραχανάς, Φύτρες δημητριακών, Χαρούπι, Ψωμί πιτυρούχο

Ζωικές πηγές ασβεστίου (Χαμηλά σε λιπαρά και νάτριο)

Γάλα Γιαούρτι. Κεφίρ Ξινόγαλο, Σαρδέλες και ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα

Λίπη και έλαια

Αβοκάντο, Βούτυρο αμυγδάλου, Βούτυρο καρύδας, Έλαιο MCT, Ελαιόλαδο ωμό, Ελιές ανάλατες, Iχθυέλαιο, Κρόκος αβγού, Λινέλαιο ωμό, Σησαμέλαιο, Ταχίνι, Φιστικοβούτυρο

Φρούτα

Ακτινίδιο, Ανανάς, Αχλάδι, Βατόμουρα, Βερίκοκο, Γκρέιπφρουτ, Δαμάσκηνο, Κεράσι, Κράνα, Λεμόνι, Μάνγκο, Μήλο, Πορτοκάλι, Ρόδι, Σταφίδα μαύρη, Φράουλα

Πηγές πρωτεϊνών

Ασπράδι αβγού, Θαλασσινά, Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey), Ρεβίθια, Σόγια, Φάβα, Φακές, Φασόλια, Ψάρια (ιδίως: τόνος βακαλάος, σαρδέλες, σκουμπρί και σολομός), Ψαχνό πουλερικών και κόκκινων κρεάτων (προτιμότερο από ζώα ελεύθερης βοσκής ή βιολογικής εκτροφής)

Ροφήματα

Αφεψήματα βοτάνων (λουίζα, σημύδα κ.ά.), Ζωμοί και χυμοί λαχανικών (π.χ. παντζαριού), Κακάο, Καφές, Τσάι, Χυμός βατόμουρων, Χυμός γκρέιπφρουτ, Χυμός ροδιού

Ξηροί καρποί και σπόροι

Αμύγδαλα, Ηλιόσπορος, Καρύδια, Κολοκυθόσπορος, Κουκουνάρι, Λιναρόσπορος, Σουσάμι, Σπόροι Chia, Φιστίκια

Διάφορα

Ανθοί λουλουδιών, Βανίλια, Δεντρολίβανο, Κανέλα, Κρόκος (ζαφορά), Μαστίχα, Μουστάρδα, Μπούκοβο, Ξύδι άσπρο, Πάπρικα καυτερή, Πιπέρι καγιέν, Ρίγανη, Σάλτσα τσίλι και Τζίντζερ!


Πηγή: http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.