Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Φαρμακεία χωρίς φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Άδεια τα ράφια στον Πειραιά που δεν άντεξαν την αυξημένη ζήτηση.

Ξέμειναν χθες οι φαρμακοποιοί του Πειραιά από φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας. Οι παρατεταμένες κινητοποιήσεις των Αθηναίων συναδέλφων τους οδηγούν τους ασφαλισμένους του νέου Ταμείου στα φαρμακεία του Πειραιά όπου οι συνταγές εκτελούνται με πίστωση, όμως η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση άδειασε τα ράφια.

Ετσι, χθες, κάποια από τα κεντρικά φαρμακεία του Πειραιά - κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού και στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου - στέγνωσαν τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας από φάρμακα πρώτης γραμμής - αντιυπερτασικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, σκευάσματα κατά της χοληστερίνης, ψυχοφάρμακα, ακόμη και αναλγητικά.

Οι ουρές είχαν σχηματιστεί από το πρωί από ασφαλισμένους οι οποίοι δεν αντέχουν να πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους τα φάρμακα που τους συνταγογραφούν οι γιατροί.

Μάλιστα κάποιοι φαρμακοποιοί σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και να αποφύγουν διαμαρτυρίες από τους ασφαλισμένους των οποίων τα όρια της υπομονής έχουν εξαντληθεί, μοίραζαν χειρόγραφα χαρτάκια προτεραιότητας.

Περιγράφοντας στα Νέα την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης επισήμανε ότι τα 600 φαρμακεία της περιοχής δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των περίπου 3 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που ζουν στην Αττική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.