Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ήρθε στον κόσμο για να δώσει ζωή στον αδερφό της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θεραπεύθηκε από τη μεσογειακή αναιμία με μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυτττάρων.

«Μας φαίνεται απίστευτο! Ο Θοδωρής μας είναι πλέον καλά. Ήμασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν» δήλωσε η Κατερίνα Κατσαΐτη Παππά, η μητέρα του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από την μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων!

Όπως εξηγεί ο πατέρας του μικρού Θοδωρή στο thebest.gr, ανακάλυψαν ότι ο γιος τους πάσχει από μεσογειακή αναιμία όταν ήταν οκτώ μηνών. «Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε το στίγμα. Η περίπτωση του Θοδωρή μας ήταν 0,4% των περιπτώσεων όπου δεν διαγνώστηκε η πάθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Ο αγώνας τους ήταν μεγάλος. Κάθε τρεις εβδομάδες πήγαιναν στην Αθήνα από την Πρέβεζα όπου και μένουν μόνιμα για θεραπείες. Ο Θοδωρής καθώς μεγάλωσε αντιδρούσε στις θεραπείες και διαμαρτυρόταν ότι πόναγε.

Το 2008 ήρθε στον κόσμο η αδερφή του, η μικρή Άλκηστις που με τον ερχομό της έδωσε διπλή χαρά καθώς έσωσε τον Θοδωρή. Και τα κατάφερε. Μετά από δύο χρόνια οι εξετάσεις του είναι καθαρές.

«Η Άλκηστις ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ιστοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή» σημειώνει ο ο δρ Κώστας Πάντος και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάγκαλο στο εργαστήριό του όπου έγινε η προεμφυτευτική διάγνωση, η οποία έχει αναδειχτεί σωτήρια για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά που στην συνέχεια μπορούν να είναι δότες για την μεταμόσχευση πολυδύναμων αιμοποιητικών κυττάρων στα αδέρφια τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.