Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η σωστή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Tι πρέπει να προσεχθεί στο διαιτολόγιο για να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης.

Αν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ο οργανισμός σας θα χρειαστεί αυξημένες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας – και για εσάς και για το παιδί σας.

Όταν λοιπόν μείνετε έγκυος, πρέπει το σώμα σας να είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Να έχει αρκετή ποσότητα μυϊκής μάζας, λίγο λίπος, να είναι ενυδατωμένο και σε καλή φυσική κατάσταση.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας. Υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό σας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας και μπορεί να είναι επιβλαβή για το έμβρυο.

Τα trans λιπαρά, επίσης, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για τη γονιμότητα. Όσο πιο πολλά trans λιπαρά έχει η διατροφή μιας γυναίκας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει ωοθηκική υπογονιμότητα. Τα trans λιπαρά βρίσκονται σε επεξεργασμένα και τηγανισμένα τρόφιμα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, τηγανητές πατάτες, λουκουμάδες, καθώς και στη μαργαρίνη.

Μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, όπως τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα, ενώ αυξάνει και το ποσοστό των αποβολών.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ανορεξία και η βουλιμία σχετίζονται άμεσα με υπογονιμότητα. Ένας δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) τουλάχιστον 20,8 θεωρείται απαραίτητος για μια φυσιολογική σύλληψη, ενώ το ιδανικό κυμαίνεται από 20 έως 26.


Πηγή: http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.