Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Ένα παράσιτο τρώει το πρόσωπό μου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Όταν η σύντροφος του Adam Spencer είπε «ναι» στην πρόταση γάμου που της έκανε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λατινική Αμερική, τίποτε δεν προμήνυε ότι η νέα ζωή που θα ξεκινούσαν από εκείνη τη στιγμή θα στιγματιζόταν από μια περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Το ταξίδι τους σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτης, όταν ο 23χρονος Adam προσβλήθηκε από ένα παράσιτο, το οποίο «έτρωγε» το πρόσωπό του!

Η αποκρουστική πληγή επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία και ο μέχρι εκείνη τη στιγμή τολμηρός νέος άρχισε να φοβάται για τη ζωή του.

Ο Adam και η σύντροφός του Shalynn Pack από το Oregon βρίσκονταν στο μέσο ενός 6μηνου ταξιδιού στη Λατινική Αμερική, όταν αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν, όταν εκείνος της έκανε πρόταση γάμου στο Machu Picchu του Περού.




Μετά από δύο ρομαντικούς μήνες με πεζοπορίες, ορειβασίες και παρακολούθηση άγριων πτηνών στον Αμαζόνιο, ο Adam παρατήρησε ένα μικρό σημάδι στο πρόσωπό του, αλλά δεν του έδωσε και πολύ σημασία.

Το σημάδι όμως έγινε πληγή και μεγάλωσε σε μέγεθος, ενώ σύντομα άρχισε να βγάζει πύον. Ένας γιατρός στην Βολιβία του έδωσε αντιβιοτικά, ελπίζοντας ότι η «περίεργη» μόλυνση θα αντιμετωπιζόταν.
Όμως αυτό δεν συνέβη και η αρραβωνιαστικιά του άρχισε να ανησυχεί ότι τα αντιβιοτικά δεν βοηθούσαν καθόλου την κατάσταση.

Όταν επέστρεψε στο Oregon ο Adam πήγε στο γιατρό του, ο οποίος βλέποντας την πληγή πίστεψε ότι ήταν μόλυνση από βακτήριο σταφυλόκοκκου, το οποίο θα μπορούσε να μολύνει κι άλλα όργανα του σώματός του, προκαλώντας μέχρι και θάνατο!

Έτσι ο νεαρός άντρας, αντί να προγραμματίζει το γάμο του βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια θανατηφόρα ασθένεια.



Πήρε πενικιλίνη για περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι δεν ήταν σταφυλόκοκκος και η πληγή του δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης.

«Δεν ξέραμε πότε θα σταματούσε. Μια μέρα ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να καταπιεί και ένιωθε σαν να είχε άμμο στο λαιμό του. Τότε πήρα ένα φακό και κοίταξα μέσα στο στόμα του και είδα μεγάλα λευκά κομμάτια. Ήταν πολύ τρομακτικό. Φοβήθηκα και πίστεψα ότι θα επηρεαζόταν η φωνή του. Σκεφτόμουν συνεχώς ότι τον βλέπω να πεθαίνει» είπε η αρραβωνιαστικιά του.



Ο Dr William Muth από την κλινική Samaritan Infectious Disease αντιλήφθηκε ότι η πληγή θα μπορούσε να είναι βλεννογονοδερματική λεϊσμανίαση (Mucocutaneous Leishmaniasis), που προκαλείται από ένα παράσιτο.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού του συστήματος προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν την ασθένεια, αλλά το παράσιτο «τρεφόταν» από αυτά και πολλαπλασιαζόταν, προκαλώντας πληγές.

Η μόλυνση επεκτάθηκε μέχρι το πιγούνι του ενώ «απειλούσε» να μολύνει και τη μύτη και τα μάτια του.



«Δε μπορούσε να φάει και να αναπνεύσει χωρίς να πονάει. Ήταν πολύ τρομακτικό» συνέχισε η Shalynn.

Τελικά, μετά από 21 ημέρες θεραπείας το παράσιτο, το οποίο «μπήκε» στον οργανισμό του από το τσίμπημα ενός εντόμου, καταπολεμήθηκε, αλλά ο Adam έχει ακόμη μια πληγή στο πρόσωπό του.

«Με σημάδι ή όχι, παραμένει ο πιο ωραίος άντρας που έχω γνωρίσει» πρόσθεσε η μελλοντική γυναίκα του.






1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.