Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Γυναίκα με αναπηρία θα λάβει μέρος στο Μαραθώνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αυτό θα πει η δύναμη της θέλησης. Μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα θα λάβει μέρος στο Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Το 2007 -σε ηλικία 26 χρόνων- μετά από πτώση από άλογο, η Κλαιρ Λόμας (Claire Lomas) έμεινε ανάπηρη από τη μέση και κάτω. Χάρη στη θέληση, την επιμονή της κι έναειδικό κοστούμι- ρομπότ, η Κλαιρ αποφάσισε να λάβει μέρος στο Μαραθώνιο 26 μιλίων (42 χιλιομέτρων) του Λονδίνου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο εξωσκελετό, το ReWalk που θα δώσει τη δυνατότητα στην Κλαιρ να περπατήσει ξανά, η οποία καλείται στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 22 Απριλίου να μάθει το μηχανισμό του για να μπορεί να το χειριστεί τέλεια.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, Αργώ (Argo) με έδρα το Ισραήλ, οχειρισμός του εξωσκελετού είναι εύκολος για το χρήστη κι επιτυγχάνεται με ανεπαίσθητες αλλαγές στο κέντρο βάρους του. Παράλληλα, συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν δεκανίκια για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα κι ασφάλεια.

Ο χρήστης έχει δεμένους αισθητήρες τόσο στο κάτω όσο και στο επάνω μέρος του σώματός του, με τους δεύτερους, ουσιαστικά, να ελέγχουν την κίνηση. Μέσα σε ένα σακίδιο βρίσκεται ένας υπολογιστής μαζί με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Κλείνοντας, να πούμε ότι χάρη στο ReWalk, η Κλαιρ μπορεί να ανέβει ακόμη και τιςσκάλες. Η ίδια δήλωσε: "Με κάθε συνεδρία βελτιώνομαι. Είναι φυσικά σκληρή δουλειά κι απίστευτα απογοητευτικό μερικές φορές μέχρι να μάθω την τεχνική σωστά, αλλά όταν κάνω πρόοδο, μου δίνει ένα φανταστικό συναίσθημα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.