Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Να αξιοποιήσουν οι παραγωγοί τις λαϊκές αγορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι τιμές των παραγωγών είναι στα ίδια επίπεδα με τις τιμές των εμπόρων.

Να αξιοποιήσουν οι παραγωγοί τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω των λαϊκών αγορών, ώστε να επιτευχθεί σε μόνιμη βάση η διαμόρφωση χαμηλών τιμών σε αγροτικά προϊόντα, χωρίς μεσάζοντες, ζητάει το Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Η ένωση υπογραμμίζει αυτή τη θέση της χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία εθελοντών πολιτών, Δήμων και άλλων συλλογικών φορέων, οι οποίοι με απευθείας συμφωνία με τους συνεταιρισμούς των παραγωγών και χωρίς να προστίθεται επιπλέον κέρδος, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα στo 1/3 των τιμών που έχουν στο λιανεμπόριο.

Όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δίνουν έμπρακτα το μέγεθος της αισχροκέρδειας που πλήττει τα νοικοκυριά και δικαιώνουν τη θέση της ένωσης για αναγραφή της τιμής στο ράφι και της τιμής παραγωγού.

«Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι από το 1932 λειτουργεί ο θεσμός των λαϊκών αγορών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να προμηθεύει τα προϊόντα του απευθείας στον καταναλωτή, φρέσκα και χωρίς μεσάζοντες.

Στην Αθήνα λειτουργούν κάθε εβδομάδα 180 και πλέον λαϊκές αγορές, 53 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Παρόλα αυτά και παρά τις δυνατότητες που ο νόμος δίνει στους παραγωγούς, αυτές δεν αξιοποιούνται από την πλευρά τους και δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο οι τιμές των παραγωγών να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με τις τιμές των εμπόρων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.