Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η μηνιγγίτιδα δεν του στέρησε το χαμόγελο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες του μικρού Louie που έχασε πόδια και δάχτυλα από την ασθένεια.

Ο Louie Jenkins χαμογελά και γελά χαρίζοντας δύναμη στην οικογένειά του. Πέρσι τον Ιανουάριο ασθένησε με μηνιγγίτιδα εξαιτίας της οποίας έχασε τα πόδια του και τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Δύο μήνες μετά το «χτύπημα» οι γονείς του λένε πως εμπνέονται από τη γενναία μάχη του.

«Είναι ένας πραγματικός μαχητής και παρότι συνέβη είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα κατάφερε», λέει η 29χρονη
μητέρα του, Julie.



«Ήταν τρομακτικό όταν επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για μηνιγγίτιδα. Παρά τους ακρωτηριασμούς είμαστε τόσο ανακουφισμένοι που είναι ζωντανός και τον έχουμε και πάλι στο σπίτι μαζί μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που ο Louie τα κατάφερε και δεν έχει κάποια εγκεφαλική βλάβη. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο με φυσιοθεραπεία και οι επίδεσμοί του πρέπει να αλλάζουν δύο φορές την εβδομάδα, όμως χαμογελά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», προσθέτει.



Οι γονείς του μικρού αγοριού δημοσιοποίησαν μία σοκαριστική φωτογραφία του ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας.



Ο Louie αρρώστησε στις 6 Ιανουαρίου. Είχε καταρροή, ναυτία και διάρροια και ανέβασε και πυρετό. Όταν η μητέρα του εντόπισε ένα εξάνθημα στο στήθος του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο το αγοράκι κατέρρεε και είχε χάσει το χρώμα του και οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς πως ενδεχομένως να μην τα κατάφερνε.

Καθώς τα πόδια του άρχισαν να μαυρίζουν από τη σηψαιμία οι γονείς πήραν τη δύσκολη απόφαση να συγκατατεθούν για τον ακρωτηριασμό με την ελπίδα να του σώσουν τη ζωή.



«Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσα. Έλεγα πως δεν μπορεί το παιδί μου να πεθάνει, έλεγα πως δεν με νοιάζει αν έχει πόδια, θα είναι πάντα ο δικός μας Louie, Ανάρρωσε σχετικά γρήγορα και μία ώρα μετά την επέμβαση είχε ξυπνήσει. Την επόμενη ημέρα ξύπνησε και χαμογελούσε να σαν μην είχε συμβεί τίποτα. Φοβόμασταν πως θα πονάει αλλά έδειχνε καλά.
Έπειτα από εννέα εβδομάδες νοσηλείας ο Louie επέστρεψε σπίτι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.