Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μέχρι και μαξιλάρια φέρνουν συγγενείς ασθενών...

Απουσιάζουν από τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας φάρμακα. Ασθενείς που πηγαίνουν εκεί, ειδικά στις εφημερίες, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μένουν με… ανοιχτό το στόμα στο άκουσμα ότι μπορεί κάποιο από τα φάρμακα που χρειάζονται, να μην υπάρχει λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σε πολύ γνωστό κεντρικό νοσοκομείο που απειλείται με συγχώνευση, παρατηρήθηκε ότι δεν υπάρχουν ούτε μαξιλάρια για τους αρρώστους. Ναι, καλά διαβάζετε: ούτε μαξιλάρια! Βέβαια, αυτό συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο, αφού το νοσοκομείο μία ημέρα πριν είχε γενική εφημερία με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πολλές εισαγωγές ασθενών.

Ακόμη πιο ντροπιαστικό εκτός φυσικά από την έλλειψη φαρμάκων, είναι το γεγονός ότι νοσηλευτές αλλά και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας πληρώνουν πολλές φορές από την τσέπη τους για την αγορά αυτοκόλλητων ταινιών και άλλων υλικών ώστε να μπορούν να τοποθετούν στους ασθενείς καθετήρες και άλλα υλικά που απαιτούνται για την θεραπεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι άλλο από το «Σωτηρία», που θα συγχωνευθεί με το Γεννηματά, η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την κυβέρνηση να κωφεύει μπροστά στα εκατοντάδες προβλήματα των ασθενών και του προσωπικού.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο newsbeast.gr άνθρωπος που εργάζεται σε αυτό, είναι κοινό μυστικό ότι δεν είναι λίγα τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Και αυτό το βεβαιώνει και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Βασίλης Κονιαδίτης.

«Υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα στο νοσοκομείο και γι’ αυτό ευθύνεται και το υπουργείο Υγείας. Ναι, αληθεύει ότι δεν υπάρχουν όλα τα φάρμακα εδώ, κάτι που συμβαίνει και σε πολλά ακόμη νοσοκομεία της χώρας. Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο», επισημαίνει ο κ. Κονιαδίτης, «είναι να μην συγχωνευθεί το νοσοκομείο με το Γεννηματά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το ξεπούλημά του».

Και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαμαρτύρονται και πραγματοποιούν μια σειρά συγκεντρώσεων τόσο έξω από την κεντρική είσοδο στη λεωφόρο Μεσογείων όσο και μπροστά από το υπουργείο Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.