Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παράταση αναμένεται να δώσει το υπ. Οικονομικών.

Την παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, που εκπνέει αύριο 30 Μαρτίου μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 χιλιάδες ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Στη ρύθμιση, δύναται να υπαχθούν, εφόσον το επιθυμεί ο οφειλέτης και το δηλώσει στην αίτησή του και οι οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή, καθώς και το εναπομένον ποσό οφειλών που έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε άλλη νομοθετική ρύθμιση, οι όροι των οποίων τηρούνται κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.


Επίσης, στη ρύθμιση δύναται να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής με τους ίδιους όρους και τα πρόσωπα που ευθύνονται μαζί με τον πρωτοφειλέτη κατά το μέρος ευθύνης τους.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησης προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Στον οφειλέτη που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση:

- Αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.

- Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού), εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη.

- Δεν αναστέλλονται οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ούτε στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες κατάσχεσης, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές θα καλύπτουν δόση ή δόσεις της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί στην παρούσα ρύθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.