Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών για τη βία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ενθαρρύνει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας ανάμεσα στα δύο φύλα ξεκίνησε να λειτουργεί στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων.

Το συμβουλευτικό κέντρο, παρέχει υπηρεσίες άμεσης αρωγής προς γυναίκες που υφίστανται βία, πολλαπλές διακρίσεις, είναι άνεργες, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχείρηση.

Το κέντρο στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νομικούς. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται, αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου, πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και νομική συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακού δικαίου, βίας, εργασίας, άδειας παραμονής στη χώρα κ.ά.

Όπως τόνισε η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων Μαρία Στρατηγάκη, που επισκέφθηκε την Πάτρα, η πρόληψη και η καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών τίθεται σε προτεραιότητα και αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς στόχους της γραμματείας σε αυτήν την περίοδο.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι το συμβουλευτικό κέντρο δεν προστατεύει, αλλά ενθαρρύνει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν οι ίδιες τα προβλήματά τους, να χειραφετηθούν και να ακολουθήσουν το δρόμο που τους ταιριάζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.